HRVAT SE PREDOZIRAO TAMJANOM: Pronađen mrtav u ulazu zgrade!

Dečak je drogu pod imenom "galaksi", kupio u prodavnici koju je policija danas zatvorila, a preminuo je u prolazu nakon što je popušio "džoint"

  • 20

U centru Zagreba danas je preminuo učenik (15), a uzrok smrti je još uvek nepoznat. Pronađen je bez svesti oko 16 časova u ulazu jedne zgrade u Petrinjskoj ulici, gde je i umro nakon što mu je pozlilo, kako javljaju hrvatski mediji.

Sumnja se da je preminuo od predoziranja sintetičkom drogom koja se koristi kao osveživač prostorija. U tom dvorištu nalazi se nekoliko kafića, poslovnih zgrada i jedan "smart šop" gde je navodno kupio drogu. Hitna pomoć je pozvana, ali tinejdžeru nije bilo pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je preminuo od konzumiranja sintetičkog kanabisa, koji se pravi od biljnog tamjana i drugih supstanci za osvežavanja prostorija.

Patolozi u Zavodu za sudsku medicinu obaviće obdukciju tela preminulog 15-godišnjaka, u potrazi za uzrokom smrti.

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

Inače, dečak je drogu koja se zove "Galaksi" kupio u prodavnici koju je policija danas zatvorila, a preminuo je u prolazu nakon što je popušio "džoint".

Iako se ta droga prodaje legalno pod maskom osveživača prostorija, ona može da izazove ozbiljne posledice po zdravlje konzumenata. "Galaksi", kao i "Spajs", "Solar" i "Atomiks" mogu legalno da se kupe jer su deklarisani kao osveživači vazduha, soli za kupanje ili đubrivo za biljke, reč je zapravo o jakoj sintetičkoj drogi čiji je učinak sličan onom koji prouzrokuje THC, ali je mnogo jači i ima produženo delovanje, što povećava opasnost od smrtnog ishoda zbog konzumiranja ovih supstanci.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad BG

    19. februar 2015 | 21:17

    Ne postoji sansa da je od toga umro. Videcete posle obdukcije.

  • Dus

    19. februar 2015 | 21:45

    Tamjanom?Onda su popovi najveći narkomani.

  • Dr. za rock and roll

    19. februar 2015 | 21:56

    Ne bolje da pijete sudomil ili benzin i to sigurno udara. Sad ovaj progesor psiholog nije od toga. Hoces da kazes da treba slobodno to da puse smrkaju so za kupanje i gutaju penicilin???? Sine zna se sta je droga a sta deterdzent za pranje vesa.. Da li mozes da napravis razliku izmedju tamjana i marihuane i soli za kupanje i kokaina ???? Po tebi nema razlike. Znaci vodka ili benzin po tebi isto nemaju razlike. Usisavaj samo i sutra kad pravis hamburger uzmi stavi balegu od konja dzabe je i ima je gde hoces ne trebati meso sta ce ti isto je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA