SRPSKI ĐACI POBEGLI SA 4.000.000 ČASOVA: Dobro ste pročitali, ČETIRI MILIONA ČASOVA!

Po broju izostanaka prednjače tehničke škole, škole za negu lepote i zanatske škole, nešto bolja situacija je u medicinskim školama

  • 9

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji, prema podacima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, imaju više od 4 miliona neopravdanih izostanaka sa nastave tokom školske 2013/2014 godine. Kada se neopravdanim izostancima dodaju i opravdani, taj broj premašuje 50 miliona izostanaka. Iako je bilo reči da se i broj izostanaka mora smanjiti, čak su planirane i izmene Zakona, situacija se ne popravlja.

Učenici osnovnih škola izostali su sa u proseku 47 časova za godinu dana, s tim što su 43 izostanka bila opravdana, a četiri neopravdana - kažu u Ministarstvu prosvete. Broj izostanaka u srednjim školama znatno je veći: učenici su prosečno imali po 97 izostanaka, i to 90 opravdanih i 7 neopravdanih.

Srednjoškolci su, prema tome, bili odsutni između 3 i 4 radne nedelje tokom školske godine.

Po broju izostanaka prednjače tehničke škole, Škola za neku lepote, brodarska...U medicinskim školama je situacija znatno bolja, pa je prosek izostanaka po polugodištu 56 - ističe Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola. On takođe i dodaje da  mnogo manje sa nastave izostaju đaci iz udaljenih mesta, kao što su Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, nego što je to slučaj sa đacima koji žive blizu škole.

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • me

    20. februar 2015 | 11:01

    Ovo su neopravdani.Zapanjili bi se kada bi se uracunalo I "mama boli me glava pred kontrolni, opravdaj mi u skoli izostanak". Sve vukovac do vukovca.

  • Doom

    20. februar 2015 | 10:52

    Sta ih briga. Postace starlete.

  • Zdrav Razum

    20. februar 2015 | 10:31

    Da, tehnicke skole najveci bauk sad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA