SIN JOŠ NE ZNA DA MU SE OTAC PILOT UBIO: "Hoće li moj tata biti bolje?"

Najmlađe od troje maloletne dece pilota koji se ubio zbog dugova još ne zna da je ostalo bez oca i stalno pita "hoće li tata biti bolje"

  • 62

Pilot Vojske Srbije Aco Petrović, koji se pre tri dana ubio, jer nije uspeo da vrati dug zelenašima, bio je u toliko teškoj materijalnoj situaciji da je svoje sledovanje hrane iznosio iz kasarne kako bi prehranio decu.

PILOT KOJI SE UBIO OSTAVIO JE TRI OPROŠTAJNA PISMA: Evo šta ga je nateralo da digne ruku na sebe!

Petrović je time ugrožavao i svoje zdravlje, budući da je tokom obavljanja dužnosti pilota bio izložen velikom naporu.

Njegove kolege iz 101. brigade Vojske Srbije navodno su znale za tešku situaciju Petrovića, kao i to da ide kod psihologa, ali po tom pitanju niko ništa nije uradio.

Aco Petrović je, inače, poletao samo u specifičnim situacijama, odnosno kad neko povredi vazdušni prostor naše države.

Finansijski problemi porodice Petrović su počeli pre tri godine, kad su podigli kredit za stan. Nakon smanjenja plate od 10.000 dinara, Aco je imao još veće poteškoće da vraća kredit, zbog čega se najverovatnije zadužio kod zelenaša, imajući u vidu da njegova porodica nije imala drugih prihoda.

- U poslednje vreme činilo se da se povukao u sebe, jer je ranije uvek bio spreman za šalu i druženje. Rata kredita za stan bila mu je 30o evra, a troškovi za struju i infostan bili su još 130 evra. Tako mu je za život ostajalo nešto više od 25.000 dinara i povremeni dodatak za dežurstva, koji je uglavnom bio 12.000. Pretpostavljamo da nije više mogao da podnese to što svojoj petočlanoj porodici nije mogao da obezbedi ni najosnovnije - pričaju Acovi prijatelji.

Pokušavajući da nađe izlaz iz besparice, Aco je ulagao u berzu, što se ispostavilo kao promašaj, jer se njegova porodica samo još više zadužila.

Roditelji pilota su morali da prodaju stan kako bi mu pomogli, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je pozajmljivao novac. Kad su mu zelenaške menice stigle na naplatu, major se odlučio da oduzme sebi život - sumnjaju njegovi najbliži.

Petrović je kobnog dana ispratio decu u školu, a onda se ubio u kupatilu iz službenog pištolja. Za sobom je ostavio nezaposlenu suprugu Oliveru i troje dece - sinove od 17 i 5 godina i ćerku od 14. Najmlađe od troje maloletne dece pilota koji se ubio zbog dugova, još ne zna da je ostao bez oca i stalno pita "hoće li tata biti bolje"

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    20. februar 2015 | 20:28

    Tuga! Strašno! Zbog države i zelenaša, ovaj nesrećni i mladi čovek je digao ruku na sebe, počinio veliki greh - samoubistva! Realno, njegova plata i sa smanjenjem je san snova za mnoge od nas, jer vecina toliko može da zaradi jedno za dva do tri meseca reda, a neko i duplo duže, ali nikako ne smemo sve geldati kroz novac. Ko se uhvati sa zelenašima, koji su neretko kriminlaci koji tako peru pare, teško njemu. Daju evro a traže sto natrag, a zamislite kako je kada su u pitanju velike sume. Država je izgubila vrsnog vojnika, porodica svoju uzdanicu, narod svog branitelja, samo zato što je svojoj porodici hteli da obezbedi bolji život, i zbog toga učinio kardinalnu grešku "poslovanja" sa tim zelenaškim ološem. Mada je kod nas zelenašenje krivično delo, nije mi jasno kako ti tipovi i dalje rade nesmetano. Ako su mu pretili, morao je pomoć da potraži od policije i vojske, nije smeo ovo da uradi. Srce mi se cepa kada pomislim kako je njegovima sada, a kada pogledam siromaštvo oko sebe, da ljudi rade za bedne plate, ne mogu da opravdam njegov čin. Baš mi je žao, ali iskreno. Ima prijatelje vojna lice, znam koliko je gorak njihvo hleb, ali bar oni treba da znaju da se u životu treba boriti. Neka mu je večna slava i hvala što nas je čuvao. Počivaj u miru.

  • Sasa Loznica

    20. februar 2015 | 21:02

    Dok su pojedini bili u podrumima, budzacima, preko grane 1999 on je bio na NEBU BRANIO NAS !!! DRZAVOOOOO !!!

  • mima

    20. februar 2015 | 21:08

    SRAMOTA, da jedan pilot nije mogao da dobije stan, vec je morao sam da resava stambeno pitanje. Ovo nigde nema. Stidi se Srbijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA