MAFIJAŠKI OBRAČUNI U BEOGRADU: Traje nova borba za moć u podzemlju!

Ubistava ima manje nego ranije u Beogradu, ali njihov "potpis" ukazuje na to da je u pitanju organizovani kriminal, smatra novinar Vuk Cvijić

  • 7

Sve veći broj ubistava u Beogradu ukazuje da se nešto dešava u podzemlju u Srbiji, da traje neka borba za moć, kaže novinar Vuk Cvijić.

On je za "B92" rekao da ubistava ima manje nego ranije, ali da "potpis" ukazuje na to da je u pitanju organizovani kriminal.

- To nije samo problem u Srbiji, već se on preliva u Crnu Goru i obrnuto. Iako je bilo hapšenja više grupa, to i dalje traje - rekao je Cvijić.

On kaže da je jasno da obračuni i dalje traju na ulicama gradova Srbije i Crne Gore, a da je poseban problem kada se sve to "prelije van kriminalnih krugova".

- Mi imamo nerešen pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, što je nešto što ipak ostavlja zebnju - naglašava Cvijić.

Printskrin: Youtuve / Goli život Printskrin: Youtuve / Goli život

On dodaje i da je primetan porast broja posebno svirepih ubistava u Srbiji.

- Očigledno je ljudima u ovolikoj ekonomskoj nemaštini sve manje potrebno za okidač za takve svirepe zločine - kaže Cvijić.

Još jedno u nizu ubistava slične vrste u poslednje vreme dogodilo se noćas oko jedan sat u Ulici Jurija Gagarina.

Ubijen je Goran Radoman (37), koji se nedavno preselio u Beograd iz Crne Gore. Važio je za jednog od vođa kotorskog kriminalnog klana, a bio je vrlo blizak Draganu Dudiću Fricu, poznatom u javnosti kao osoba bliska ljudima iz klana Darka Šarića.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Radoman je vozio blindirani BMW, kojim se dovezao do garaže pokrivene video-nadzorom, ali je ubica iskoristio nekoliko koraka razdaljine od lifta da ga ubije sa više hitaca iz vatrenog oružja.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da je broj ubistava u Srbiji u opadanju, kao i da je ukupna bezbednost građana dobra.

- Dešavaju se krivična dela, ali je nemoguće sprečiti sva krivična dela. Trudim se da ukupna bezbednost građana bude što bolja - poručio je ministar navodeći važnost preventivnog rada policije.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arkan

    20. februar 2015 | 22:06

    Bice sve gore i gore

  • obilic

    20. februar 2015 | 21:03

    Evo dosadan sam al moram dosli sa svih strana da u srbiji prave haos i ubistva Tako se vidi da imamo nesposobnu policiju i drzavu Znate za kolko moze to da se resi cas posla ali sta ces tako je. Kada sam bio u beograd Mesec dana 1910. Beograd u haosu policija od non stop juri lopove i tako da svaki dan neka ubistva kradje nesmes ni decja kolica da ostavis pred samouslugom to mi se pred ocima stalo te sam se cudio. Nema disciplina vlast i kultura beograd su unistili Zasta je moj deda Cedomir dao svoj zivot na kapiji beograda1912 kao zandarm braneci beograd a sad ga blati raznorazni olos

  • Abcd

    21. februar 2015 | 10:30

    Izjavljuje lik "smanjen broj ubistava" a samo za ova 2 meseca: ubijen Smajli u bloku 63, raskomadan onaj covek u Mirijevu, raskomadan onaj drugi sad pre neki dan, u Batajnici covek ubijen macetom, sad ovaj ubijen u blokovima... Tog istog dana kad se desio zlocin u Batajnici je upucan decko na Vidikovcu, odmah sutra upucan jos jedan na Konjarniku, onaj lik u Bataji probao da spali zenu, covek zapalio sebe i policiju na Sajmistu... I to su stvari kojih se secam a sigurno je bilo jos nesto, i to ZA MANJE OD 2 MESECA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA