PROBIO BLOKADU: Traktorom stigao do centra Beograda!

Jedan traktor, registrovan u opštini Kanjiža, parkiran kod zgrade "Pošta Srbije" u Takovskoj ulici, gde se nalaze i pripadnici saobraćajne policije koji, prema rečima poljoprivrednika, traže od njih da pomere vozilo

  • 2

Trojica poljoprivrednika iz opštine Kanjiža uspeli su danas traktorima da se probiju do Beograda, uprkos tome što je policija zabranila dolazak traktorima u glavni grad.

Jedan traktor, registrovan na opštinu Kanjiža, parkiran je kod zgrade "Pošta Srbije" u Takovskoj ulici, gde se nalaze i pripadnici saobraćajne policije koji, prema rečima poljoprivrednika, traže od njih da pomere vozilo.

- Policija vrši na nas pritisak da isteramo traktore, pa ne znamo šta da radimo - rekao je agenciji Beta poljoprivrednik Čaba Boršoš i dodao da su sa njim i Atila Milutinović i Salman Zolta. Upitan gde su druga dva traktora kojima su stigli u Beograd, Boršoš je odgovorio da su "na jednom mestu".

Boršoš je rekao i da očekuje da ih u  toku večeri poseti predsednik Saveza vojvođjanskih Mađara Ištvan Pastor.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su juče traktorima ka Beogradu kako bi izrazili protest zbog novih mera agrarne politike, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Oni traže da se nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da resorno ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU.

Tokom jučerašnjih pregovora njihovih predstavnika sa ministrom poljopivrede Dušanom Petrovićem nije postignut dogovor o promeni spornih uredbi.

U međuvremenu, delegacija poljoprivrednika i ministar policije Ivica Dačić dogovorili su se da poljoprivrednici sutra održe protestnu vožnju do Beograda.

Član Organizacionog odbora poljoprivrednika Miroslav Ivković izjavio je da je sa Dačićem postignut dogovor da 100 traktora sutra bude u Beogradu, ispred palate "Srbija", u protestnoj vožnji.

- Ministar je uvažio naše razloge i primedbe na to da nam je osporena sloboda kretanja. Između osam i devet časova ujutru će traktori biti tu - precizirao je Ivković.

On tvrdi da će u protestnoj vožnji biti samo traktori, 50 iz Banata i isto toliko iz Srema i Bačke, a da će prema Beogradu krenuti u šest sati ujutru.

U Novom Sadu već se nalazi oko 15 traktora koji su, kako je kazao Ivković, uspeli da se probiju do zgrade Vlade Vojvodine.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • student

    7. oktobar 2013 | 09:14

    Sada svi lepo za Beograd pa da vam se pridruze studenti,penzioneri i radnici propalih firmi da se svi zajedno izborite bar za malo pravde!!! Toliki tajkuni i bogatasi a niko nista ne radi, samo gazi. Traktor i opanak revolucija.

  • vojvodjanin

    31. mart 2012 | 08:09

    ako su oni mogli da stigu !!!!!!!!!!mars i ostali za njima a ne puteve da blokirati debili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA