UDAR NA SRPSKE SELJAKE: Lopovi sada kradu i kazane za rakiju!

Perica Nenadović meštanin sela Jazak nije ni sanjao da će mu neko oteti kazan za rakiju samo zato što je od bakra, koji može dobro da se preproda. Ovo je prvi slučaj ovakve krađe u tom mestu

  • 7

Perici Nenadović iz sela Jazak kod Rume, lopovi oteli sav bakar sa kazana za pečenje rakije. Tako posle 40 godina rada, Jazačani morali da zatvore privatnu radnju od koje su živeli.

Naime kazan od bakra je stajao u dvorištu, a sam Perica misli da je to samo zato što je od bakra, koji danas može dobro da se unovči.

- Tek kad sam uzeo seno da nahranim stoku u štali, primetio sam da je moj kazan očerupan. Zanemeo sam, jer sam prvo pomislio da mi se učinilo, a kad sam prišao, video sam samo gomilu starog gvožđa - priča domaćin, dok zaviruje u ložište kazana.

On takođe dodaje da je veću korist imao od tog kazana, nego od tri krave koje drži, to mu je čak i očevo nasledstvo. U očajanju je spreman i da plati:

- Veću dobit sam imao od tog kazana, nego od tri krave koje držim. Na njemu su pekli rakiju od kraja proleća do kasne jeseni, i cena je bila dva litra rakije po kazanu. Ovog momenta dajem 300 evra onom ko mi vrati kapak od kazana i parovodnu cev - poručuje ovaj domaćin.

Nepoznati lopovi, za koje se pretpostavlja da ih je bilo više, odneli su oko 80 kilograma bakra. Nenadović je ceo slučaj prijavio policiji, mada počinioca krađe još nisu pronašli.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M5

    21. februar 2015 | 15:14

    Sada?! Nama su još pre nekoliko godina ukrali dva kazana za rakiju!

  • Suza

    21. februar 2015 | 13:57

    Za ove sto kradu bakar , zice, sirovine, i za one sto otkupljuju, kazna bi morala da bude minimum 20 godina, inace ce zaista izazvati neku tragediju, posle ce da bude, moglo je da se spreci, ali se kasno reagovalo. Kradu biste, sine, sahte, poginuce neko zbog budala.

  • Darko 100%

    21. februar 2015 | 13:06

    ZABRANJEN LET IZNAD BAJČETINE!!!????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA