OPASNE PRETNJE HAŠIMA TAČIJA: Tužićemo Srbiju za genocid, imamo dokaze!

Hašim Tači je u intervjuu za Anadola Agency (AA) izjavio da postoje dokazi da je Srbija tokom 1998-99 počinila genocid na Kosovu i da će za to odgovarati pred Međunarodnim sudom pravde

Potpredsednik kosovske Vlade i ministar spoljnih poslova, Hašim Tači izjavio je tokom posete Turskoj, da je Srbija tokom ratnog stanja 1999. počinila genocid, i da će prema tome Kosovo uputiti tužbu Srbiji.

- Raspravljamo i radimo na tome. Srbija je definitivno počinila genocid na Kosovu. Imamo dokaze za to, imamo izjave za to i celi svet to zna - izjavio je Tači dodajući da će Kosovo podneti zahtev Međunarodnom sudu pravde nakon što razmotri unutrašnje i međunarodne okolnosti.

Jedini problem u sprovođenju Tačijeve odluke u delo je to što Kosovo nije član Ujedinjenih nacija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Hašim Tači tvrdi su tadašnje jugoslovenske oružane snage ubile više od 10.000 kosovskih Albanaca, dok se njih 1.700 vode kao nestali.

Povodom masovnih iseljavanja ljudi sa Kosova, Tači negira da je izbeglo toliko stanovnika i dodaje da je to slučaj i u svim okolnim regijama kao što su Makedonija, Albanija, Crna Gora...

Takođe, Tači je u intervjuu upozorio građane Kosova da imaju male šanse da dobiju azil u zemljama Evropske unije (EU) i dodao da će većina onih koji su ilegalno otišli u EU biti vraćeni na Kosovo.

(Telegraf.rs / Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    21. februar 2015 | 17:28

    a vadjenje i prodavanje ljudskih organa????

  • Ajde

    21. februar 2015 | 17:12

    Ajde,hahahahahahahahah.Srbi napravili genocid a nestali sa Kosova.Nato Srbiji dao priznanje za najbolju antitrrotističku akciju koja se čak i izučava kod njih,Kasnije napravili presedan pa nas bombardovali.A mogi čelnici tada,forenzičari...su pisali o tome,nisu više mogli da drže u sebi tu nepravdu prema Srbima.Tači nam preti tužbim,čovek koji je dokazani ubica,terorista i budala,

  • Мики011

    21. februar 2015 | 17:26

    Шта су то умислили?штета што нисмо завршили то што смо започели.Сад нам оваки прете!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA