Grčki poslanik i heroj iz Drugog svetskog rata isprozivao Sirizu zbog sporazuma u Briselu

Najstariji poslanik u Evropskom parlamentu, Grk Manolis Glezos kritikovao je vladajuću partiju Sirizu rekavši da je sramota što njihovo obećanje još nije pretvoreno u akciju

  • 7

Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je danas vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog između Grčke i njenih evropskih partnera, uz ocenu da promena reči ne znači promenu situacije.

- Preimenovanje trojke u institucije, memoranduma u sporazum i zajmodavaca u partnere, kao što preimenujete ribu u meso, ne znači promenu prethodne situacije - napisao je Glezos u članku objavljenom na veb sajtu Pokret aktivnih građana, prenela je ANA.

To ne menja glasove birača od 25. januara koji su glasali za ono što je Siriza obećala: kraj mera štednje, memoranduma i trojke, istakao je Glezos.

- Mesec je prošao i obećanje još nije pretvoreno u akciju. To je sramota, prava sramota - rekao je Glezos, izvinjavajući se grčkim građanima jer je sarađivao u toj iluziji i pozvao ih da reaguju pre nego što bude prekasno.

- Za početak, ne sme biti kompromisa između ugnjetenih i ugnjetavača, kao između roba i osvajača, jedino rešenje je sloboda - dodao je Glezos.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Komentarišući članak grčkog poslanika izvori iz vlade su rekli da je "moguće da Manolis Glezos nije dobro obavešten o teškim pregovorima koji i dalje traju", a koji su usmereni na "obnovu dostojanstva grčkog naroda".

Glezos (93), grčki političar i pisac, učesnik Drugog svetskog rata, bio je kandidat Sirize na izborima za Evropskim parlament 25. maja 2014, a izabran je sa više glasova, preko 430.000, nego bilo koji drugi kandidat u Grčkoj. On je takođe najstariji poslanik u Evropskom parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMEDEREVAC

    22. februar 2015 | 19:58

    Ovaj je bio skolski sa Aristotelom.

  • Dragan

    22. februar 2015 | 20:34

    Gotovo, uzeli su Grke na foru. Braća Grci su tek sad u gadnom sosu.

  • David

    22. februar 2015 | 22:46

    Za Smederevca..... "Ovaj" Glezos, koji je kao devetnaestogodišnjak, u vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, skinuo nemačku zastavu sa “svastikom” sa Akropolja i razvio plavo – beli grčki steg.... A šta si ti uradio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA