SLOVAČKI PREMIJER: Rešenje je federalizacija Ukrajine

- Rešenje bi moglo da bude neka vrsta specijalnog statusa za Donjecku i Lugansku oblast, kao što je federalizacija - rekao je Robert Fico za lokalnu televiziju i dodao da nema vojnog rešenja za ovu zemlju

  • 9

Slovački premijer Robert Fico izjavio je danas da bi rešenje za ukrajinsku krizu mogla da bude federalizacija.

- Rešenje bi moglo da bude neka vrsta specijalnog statusa za Donjecku i Lugansku oblast, kao što je federalizacija - rekao je Fico za lokalnu televiziju, preneo je Sputnjik.

Fico je kazao da je situacija u Ukrajini, uprkos tome što borbe više nisu toliko intenzivne, i dalje napeta.

- U svakom slučaju, nema vojnog rešenja za ukrajinsku krizu. Političari moraju da sednu i nađu kompromis. Verujem da će se pregovori nastaviti - rekao je Fico, ističući da Slovačka neće slati oružje u Ukrajini.

Premijer Slovačke smatra da je neophodno podržati prekid vatre na istoku Ukrajine tako što bi se ublažile sankcije Rusiji.

- Trenutni sporazum o prekidu vatre trebalo bi podržati postepenim ublažavanjem određenih sankcija protiv Rusije - kazao je Fico.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Korak do Sna

    23. februar 2015 | 00:08

    Ante Ban...Mislim da nijesi bio rođen kada su se vodili razgovori oko Kosova.Jer nebi pisao gluposti..Nije bio gsp.Milošević koperativan inače bi kosovari dobili Autonomiju u sastavu Srbije..To u opšte nije tačno i pišeš napamet neke stvari.I gsp.Đinđić,Vuk Drašković,S.Milošević su upravo davali Šiptarima i to najveži stepen autonomije..Ali Amerika nije to htjela ne zbog S.Miloševića već ko god da je bio tada na vlast morao je pristati na uslove koje je Amerika sa Natom-postavila..Kosovo je oteto formalno zbog Šiptara a u stvari Ameri ga odvojili od Srbije da bi krali rudna bogastva koje Kosovo ima a gde prednjači,Boksit,Koks,Srebro,Olovo..koje se danima izvozi preko luka;DRAČ i BAR za SAD..Ne piši ne buloze kad nešto ne znaš!!!

  • vojo

    22. februar 2015 | 21:35

    Federalizacija je bila moguća pre izbijanja ratnih sukoba! Posle toliko mrtvih,ranjenih,razorenih naselja i privrede nije realno da nastave u istoj državi! Najbolje je napraviti razlaz, inače sukobima nikad kraja, slično kao kod Srba i Hrvata.Nasilna ujedinjenja posle Prvog i Drugog rata bila su pogrešna i donela su međusobnu mržnju i mnogo nepotrebnih žrtava.

  • DD

    22. februar 2015 | 20:49

    E. PROŠAO VOZ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA