IMATE DVA PROMILA? OPROSTITE SE S KOLIMA! Novi zakon o saobraćaju donosi dramatične novine

Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju predviđa, između ostalog, i da će kola moći da budu oduzeta i onima koji odbiju da se podvrgnu kontroli na alkohol ili psihoaktivne supstance

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Tijana
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ZARE

    25. februar 2015 | 11:40

    Sta ako me uhvate da vozim slepera sa 2 bromila uzece mi slepera.

  • Ilija

    24. februar 2015 | 20:18

    Postovani Ministre, i ostali gradjani koji su za trajno oduzimanje vozila, da vam kazem nesto, a vi razmislite o tome... Da bi se povecala bezbednost, potrebna je edukacija od malih nogu, uvesti u skolama predavanja o bezbednosti saobracaja, sa sve slikama, video snimcima, objasnjenima pa da vidite onda koliko ce biti poboljsanje, i na sve to, mnogo kvalitetniju obuku vozaca. Dalje o 2 godine probne vozacke dozvole: Ako sam obucen, i uspesno polozio vozacki ispit po rigoroznim standardima i nadzorom, zasto onda ne smem da vozim auto sam? Zasto ne smem da vozim isti automobil van granica Srbije? Ako smatrate da nisam obucen, da ne znam, sto ste mi i dali vozacku dozvolu? Nisam ni morao da polazem, za 2 godine sa suvozacom, i najnesposobniji bi naucili da voze... Dalje o trajnom oduzimanju vozila, prihvatam to kad neko vozi u tesko alkoholisanom stanju, oduzeti automobil dok se ne otrezni, ali nemate pravo da oduzimate automobil za stalno! Nije vas! Vi koji to poredite sa pistoljem, isto niste u pravu! Ako nosis pistolj, ne mora da znaci da ces nekog povrediti, a pogotovo da ces ga ubiti. Cak i ako neko vozi bez vozacke dozvole, a ne napravi neki drugi prekrsaj, ne vidim u cemu je problem. Ima mnogo ljudi sa dozvolom koji su losiji nego neki vozaci bez dozvole... Ako sedne u auto bez vozacke dozvole, i napravi udes ili bilo koji prekrsaj, treba da bude kaznjen najrigoroznije, ali nema niko pravo da mu oduzme taj automobil trajno, mada mu onda i ne treba jer je neupotrebiv a i vozac ce biti u zatvoru na duze vreme! I stvarno nije u redu da zakon donosi neko ko se celog zivota vozi sa svojim vozacem, ko nikad nije ni upravljao automobilom ili nekim vozilom na putu ..... To bi ipak trebalo prepustiti ljudima koji su strucni za to, koji ceo zivot provode na putu, po celom svetu i svasta su videli, naucili i znaju i imaju ogromno iskustvo!!!

  • slavko

    24. februar 2015 | 18:27

    Sa mojim golfom će lako, ali šta će sa onim BMW,TUAREGOM itd, sazatamnjeni staklima koji jure po 250km na sat.Baš bi voleo da vidim kako ga zaustavlja naša milicija i kontroliše alkohol ili to drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA