DETE UMRLO OD MALIH BOGINJA: Preminuo dečak star 18 meseci

Ovo je prva epidemija malih boginja u Nemačkoj poslednjih godina. Tamošnje vlasti razmatraju mere za povećanje stope vakcinacije protiv te bolesti

  • 17

Nemačke vlasti su saopštile da je u toj zemlji od malih boginja preminuo jedan 18-mesečni dečak, koji je prva žrtva epidemije tog virusnog oboljenja u Nemačkoj.

Dečak je preminuo 18. februara i prva je žrtva među više od 500 slučajeva zaraze malim boginjama dijagnostifikovanih u nemačkoj prestonici od oktobra 2014, izjavio je za agenciju AFP zvaničnik berlinskog Zavoda za javno zdravlje.

To je prva epidemija malih boginja u Nemačkoj poslednjih godina. Tamošnje vlasti razmatraju mere za povećanje stope vakcinacije protiv te bolesti, koja je visoko zarazna, ali se može efikasno sprečiti vakcinisanjem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. februar 2015 | 15:38

    Ne treba vakcinisati decu... zasto kad forumasi i JK znaju bolje od doktora. I? Ko ce sad da odgovara za to jadno dete, preminulo je jer su joj roditelji kreteni koji nisu hteli da je vakcinisu.

  • Masa

    23. februar 2015 | 15:33

    Treba vakcinisati decu od zaraznih bolesti koje se mogu zavrsiti smrtnim ishodom.Treba doneti zakon kojim ce vakcinacija pojedinih bolesti biti obavezna.Nevakcinisana deca sem sto se sama razbole opasnost su iza okolinu Jedan oboleli potencionalni je prenosilac na njih 500 i tako dolazi do epidemije sirih razmera.

  • Невена

    23. februar 2015 | 18:33

    Већа опрезност,и детаљнији преглед дјетета пред вакцинацију у много чему би помогла да се овај проблем ријеши....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA