Ljajić: Lidl i Ikea dolaze u Beograd, cene niže i do 30 odsto!

Prema rečima ministra spoljne i unutrašnje trgovine, turizma i telekomunikacija, Lidl će u Beogradu biti do kraja godine, a za Ikeu se još uvek ne zna

  • 18

Trgovinski lanci Lidl i Ikea sigurno dolaze u Beograd, rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakavši da će Lidl u Beogradu biti sigurno do kraja godine, a da se za Ikeu još ne zna.

Ljajić je objasnio da nemački trgovinski lanac Lidl ima poslovnu praksu da trgovinske objekte otvara tek kada otkupi minimum 15 lokacija.

Tako je, kaže, bilo u zemljama okruženja i tako će biti i u Srbiji.

- Do sada su kupili 12 nespornih lokacija, čekali su Zakon o konverziji i imaju pregovore u pet lokalnih samouprava o kupovini zemljišta. Očekujem da će do kraja godine imati tih 15 lokacija - rekao je Ljajić gostujući sinoć u emisiji "Teška reč" TV Pinka.

Upitan da li je tačno da je Lidl toliko jeftiniji, Ljajić kaže da je realno očekivati "dramatičan pad cena", jer činjenice i iskustva pokazuju da su proizvodi u prodavnicama tog trgovinskog lanca jeftiniji i do 30 odsto.

Korist od dolaska Lidla u Srbiju imaće i trgovci i potrošači, uverava Ljajić.

Foto: ikea.hr Foto: ikea.hr

Što se tiče švedskog proizvođača nameštaja Ikee, Ljajić je podsetio da su sporazum o njihovom dolasku u Srbiju potpisali predstavnici Ministarstva građevine, Grada Beograda i tog proizvođača nameštaja.

Ikea će, dodao je, imati regionalno sedište u Beogradu za pet zemalja.

- Ne mogu da kažem kada će to biti. Mi pružamo logistiku u određivanju lokacija i dozvola, a odluka Ikee da dođe u Srbiju je definitivna - kazao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jolle

    24. februar 2015 | 11:25

    Postoi li jos neki deo Srbije sem Beograda. Do kraja ce cela okolina Srbije oko beograda i mnogo sire da se preseli u BG ,onda ostatak te Srbije komotno mozemo da damo da uzme ko god zeli jer sta ce nam ,bicemo Beogradjani i tu ce nam biti sve sto treba jedini problem ce biti kako doci do para za zivot u BG-u ali nacice se vec resenje.

  • aco

    24. februar 2015 | 12:06

    Da li mi u srbiji imamo nesto srpsko? Unistavaju sve domace a dovode strano tako nama nece nikako da krene. Propade nam tako privreda i sve.. Losa politika za srbiju a odlicna za EU. Nikad da nesto uradimo da imamo koristi.

  • Danijel

    24. februar 2015 | 15:22

    Kad ce Disney land u beograd druze?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA