Zaharije tuži B92

Autor emisije Znanje na poklon, podneo je tužbu Višem sudu protiv RTV B92 zbog povrede autorskih prava.

  • 0

Zaharije Trnavčević, autor emisije "Znanje na poklon" podneo je tužbu Višem sudu protiv RTV B92 zbog neovlašćenog korišćenja zaštićenog žiga emisije, koju vodi decenijama.

Time su, smatra on, povređena autorska prava Zaharija Trnavčevića, i on će zatražiti odštetu zbog kršenja materijalnih i nematerijalnih prava.

Naime, emisija o poljoprivrednicima, koju je Zaharije Trnavčević vodio na televiziji B92, od ovog vikenda, počinje da se prikazuje na TV Hepi, u nedelju 15 januara, u 7,30 sati. Sa Hepi televizijom Zaharije je potpisao validan ugovor, u međuvremu će sačekati potvrdu Višeg suda da je „Znanje na poklon“ njegovo autorsko delo.

"Emisija na TV Hepi je originalna, vodi je njen autor Zaharije Trnavčević, koji je šest decenija u novinarstvu. On će, kao i do sada ponuditi poljioprivrednicima trendove u ovoj grani, nove kreditne linije, tehnologiju, sa kojom treba da idu ukorak", kažu na ovoj televiziji.

(izvor: telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA