EPS OTKRIVA: Nema ukidanja jeftine tarife!

Promena tarifnog sistema je u nadležnosti Agencije za energetiku, a Elektroprivreda Srbije nije pokrenula, niti podnela zahtev za promenu tarifnog sistema

  • 0

Elektroprivreda Srbije demantuje pisanje pojedinih medija i poručuje da nije tačno da je EPS zatražio promenu tarifnog sistema i ukidanje "jeftine" tarife.

Promena tarifnog sistema je u nadležnosti Agencije za energetiku Republike Srbije, a Elektroprivreda Srbije nije pokrenula, niti podnela zahtev za promenu tarifnog sistema.

Pojam tarifa odnosi se na višu i nižu tarifu, dok se pojam zona odnosi na količinu kilovat-sati po zonama: „zelena“, „plava“ i „crvena“.

Foto: Promo EPS Foto: Promo EPS

Takođe, iz EPS-a ukazuju da zakonski promenom tarifnog sistema ne može da dođe do povećanja cene električne enerije, već Agencija za energetiku donošenjem posebne odluke o utvrđivanju cene električne energije odobrava povećanje cene.

Podsećamo da je EPS uprkos katastrofalnim posledicama majskih poplava uspeo da održi sistem stabilnim, a tokom zimskog perioda nije zatražio povećanje cene električne energije, niti je tu korekciju planirao u Godišnjem programu poslovanja za 2015. godinu.

Foto: eps.rs Foto: eps.rs

 

Tendenciozno je i iznošenje paušalnih iznosa o ceni kilovat-sata ako bi došlo do promene tarifnog sistema, a objavljeni iznosi o novim cenama kilovat-sata nisu istiniti, kažu u EPS-u.

Tokom poslednje dve godine Elektroprivreda Srbije je jednostavnijim prikazom obračuna na računima za utrošenu električnu energiju i novim računima „EPS Snabdevanja“ unapredila odnose s kupcima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA