"HOD PO DŽEZU" U MIKSERU: Promocija knjige direktora Nišvil džez festivala

"Hod po džezu" su tekstovi Ivana Blagojevića, koje je autor objavljivao tokom proteklih nekoliko godina. U sklopu knjige se nalazi i kompilacijski DVD "The Best Of Nišvill" sa video snimcima nekih od najpoznatijih učesnika sa dosadašnjih 20 izdanja festivala

  • 0

U subotu, 28.februara sa početkom u 19.00 časova, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), održaće se beogradska promocija knjige direktora Nišvil džez festivala Ivana Blagojevića "Hod po džezu" u izdanju beogradske izdavačke kuće "IndMedia Publishing".

Osim autora, na promociji će govoriti i jedan od recenzenata knjige, niški književnik Dejan Stojiljković i džez pevačica Nada Pavlović.

Inače, jedan od recenzenata ove knjige je i nedavno preminuli velikan džez scene Miša Blam.

Specijalni gosti biće članovi renomiranog niškog sastava Eyot, koji će u sklopu promocije održati celovečernji koncert.

"Hod po džezu" su tekstovi Ivana Blagojevića, koje je autor tokom proteklih nekoliko godina objavljivao na VIP blogu B92, a u sklopu knjige se nalazi i kompilacijski DVD "The Best Of Nišvill" sa video snimcima nekih od najpoznatijih učesnika sa dosadašnjih 20 izdanja festivala. Inače, knjiga je nagrađena kao najbolje pojedinačno izdanje na nedavno završenom XVI sajmu knjiga i grafike u Pirotu.

Foto: Promo Foto: Promo

Posetioci će na promociji moći da kupe knjigu po promotivnoj ceni. Ulaz je besplatan.

Foto: Promo Foto: Promo

" Mudro i pametno, a nadasve smireno, Ivan nas vodi kroz svoju raniju prošlost, sećajuci se ličnih impresija u određenim situacijama, svojih želja, drugara, poznanika i ličnosti koje su obeležavale određene epohe i momente. A onda (sem u jednoj priči), odano se vraća svom remek-delu, svom Nišvillu, beležeći određene situacije, i dobre i loše, ostavljajuci tako za kasnije istraživače, dragocene zapise o istoriji najuspešnijeg džez festivala na ovim prostorima. I sve to kroz formu anegdote", rekao je Mihailo Miša Blam povodom ove knjige u svom tekstu pod nazivom "Kultura je možda skupa, ali nekultura je najskuplja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA