PRVA ŽRTVA ALBANSKOG EGZODUSA: Devojčica (2) sa Kosova umrla u Mađarskoj!

Devojčica je umrla nakon što joj je nekoliko dana pružana medicinska nega, a u Mađarsku je stigla sa još pet članova porodice

  • 16

Dvogodišnja devojčica iz Vitine prva je žrtva egzodusa kosovskih Albanaca na Zapad, javili su kosovski mediji. Ona je umrla u centru za azilante u Mađarskoj.

Devojčica je umrla nakon što joj je nekoliko dana pružana medicinska nega, a u Mađarsku je stigla sa još pet članova porodice. Centar za kosovske azilante u Mađarskoj otvoren je pre nekoliko sedmica.

Desetine hiljada kosovskih Albanaca pokušavaju, poslednjih sedmica, da se preko Mađarske dokopaju zapadne Evrope. Razlozi ovog egzodusa su navodni ogroman broj nezaposlenih i nedostatak perspektive na Kosovu.

Mađarske vlasti informisale predstavnike iz Prištine u toj zemlji da je 22. februara ove godine preminula dvogodišnja devojčica sa inicijalima A.M. iz opštine Vitina na Kosovu. Na osnovu zvaničnih informacija mađarskih vlasti, devojčici je u tom centru poslednjih dana pružena lekarska pomoć. Očekuje se da će vlasti ubrzo objaviti i lekarski izvještaj pošto se utvrde okolnosti njene smrti.

Printskrin: Youtube/Monitorpress2012 Printskrin: Youtube/Monitorpress2012

Na međunarodni aerodrom u Prištini danas oko 15 časova sleteo je avion s prvom grupom od oko 100 povratnika koji su ilegalno emigrirali u zemlje EU.

Inače, za četvrtak 26. februara najavljen je organizovani povratak i za ilegalne emigrante s Kosova koji se nalaze u Belgiji.

Kako se procenjuje, u poslednja dva meseca s Kosova je, preko Srbije i Mađarske, u zapadnoevropske države ilegalno emigriralo nekoliko desetina hiljada ljudi.

(Telegraf.rs / Beta / RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    25. februar 2015 | 00:10

    Jadna devojcica, ni kriva ni duzna......

  • Јован

    25. februar 2015 | 00:38

    Сад је главна вјест албански "егзодус"шта ћемо са Српским егзодусом?

  • Zmrki

    25. februar 2015 | 01:53

    Kolateralna steta opake zamisli...videce se sta je to zapravo,jos malo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA