U OVOM SRPSKOM MESTU IMA NAJVIŠE MLADOŽENJA: Evo šta nude devojkama i raspuštenicama!

Crnotravci pozivaju sve slobodne dame i samohrane majke da se presele u najpoznatiju seosku opštinu u Srbiji, a zauzvrat će dobiti posao i smeštaj

  • 6

U opštini Crna Trava trenutno ima više od 200 neoženjenih starih između 32 i 35 godina. Crnotravci pozivaju sve slobodne dame i samohrane majke da se presele u najpoznatiju seosku opštinu u Srbiji, a zauzvrat će dobiti posao i smeštaj.

Statistika pokazuje da se između dva popisa broj Crnotravčana savaki put smanji za 1000. Predsednik opštine, Slavoljub Blagojević tvrdi da to nije zbog velikih migracija, već zbog toga što stari umiru, a mladi imaju problem da stupe u brak.

Problem je i što devojke ne žele da se udaju i ostanu na selu, beže ili u Leskovac ili u Niš. Priču o pozivu devojaka je izmislio neko iz opštine, a on to podržava - dodaje Blagojević.

- Apelujem na žene da dođu, računam da mnoge od njih ovde mogu naći srodnu dušu, životnog saputnika i osnovati porodicu. Ovde su uglavnom obrazovani momci, zaposleni u opštini, zdravstvu, prosveti. Mogu da im obezbede egzistenciju i normalan život - kaže Blagojević i dodaje da se sada godišnje rodi svega pet do osam beba.

Slavoljub Blagojević koji se na funkciji predsednika opštine nalazi 14 godina, na sve načine pokušava da privuče ljude u to mesto. Osim posla za mlade opština daje i 150.000 dinara za svako rođeno dete, besplatan vrtić i smeštaj za srednjoškolce u domu, stipendije, gratis prevoz za sve građane.

Printskrin: Youtube/SDPSrbijePress Printskrin: Youtube/SDPSrbijePress

Borimo se da svake godine vratimo bar po dve porodice. Ovde može lepo da se živi i da ljudi žive od svog rada, ali nam treba mala podrška - ističe Blagojević.

- Ovo nije crna rupa kao što mnogi misle. Ovde može lepo da se živi od svog rada. Ono što možemo da ponudimo je posao za mlade - priča meštanin Veselin Jovašević (35) koji se posle završenog Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu vratio u Crnu Travu i osnovao porodicu.

CrnaTrava

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    25. februar 2015 | 10:59

    Ovo sto nudi ova opstina ne moze se naci nigde vise u Srbiji.Fakticki obezbedjuju egzistenciju mladim koji su bez posla.Zene koje su zainteresovane trebaju dobro izvagati sta sa ovom ponudom mogu dobiti.

  • King

    25. februar 2015 | 11:03

    Kod nas ima 500, ali nece nijedna na selo sve bi u Pariz!

  • Mala Mo

    25. februar 2015 | 11:09

    Stizem;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA