PUCAO MU U GLAVU: Policajac ubio dečaka (14)! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Policajac je juče pucnjem u glavu ubio đaka Kluiverta Roa tokom sukoba policije i demonstranata u San Kristobal na zapadu Venecuele, što je preplavio društvene mreže i izazvalo kasnije nemire i pozive opozicije da se danas održi miting u Karakasu i sprovede istraga ubistva

  • 0

Venecualanski policajac ubio je maloletnog dečaka (14) u gradu San Kristobalu tokom demonstracija protiv socijalističke vlasti, što je kasnije izazvalo oštre reakcije opozicije i veće nemire.

Policajac je juče pucnjem u glavu ubio đaka Kluiverta Roa tokom sukoba policije i demonstranata u San Kristobal na zapadu Venecuele, što je preplavio društvene mreže i izazvalo kasnije nemire i pozive opozicije da se danas održi miting u Karakasu i sprovede istraga ubistva.

Policajac Havijer Mora Ortis (23) priznao je da je pucao u dečaka plastičnom municijom, saopštili su zvaničnici, a venecuelanski predsednika Nikolas Maduru i drugi vladini zvaničnici osudili su ubistvo brzo i energično, prenela je agencija AP.

Na video i fotografskim snimcima se vidi kako dečak leži u lokvi krvi sa rancem na leđima, dok muškarac mahnito pokušava da zaustavi krvarenje. Dečak je preminuo na putu do bolnice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Skup koji je počeo kao male demonstracije protiv socijalističke vlade tokom noći je prerastao u veliki protest u San Kristobalu uz zatvaraje prodavnica i zaustavljanje javnog prevoza u očekivanju nereda.

Neke škole u tom univerzitetskom gradu u blizini granice sa Kolumbijom najavile su da će nastava biti obustavljena sledećeg dana.

U televizijskom obraćanju Maduro je naveo da su maskirani demonstranti koristili kamenje u napadu na policiju koja je pokušala da uguši demonstracije. On je pozvao mlade ljude da se odupru takvom podsticanju konfrontacija, ali i osudio ubistvo dečaka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA