NOVI VIKILIKS: Ovi tajni dokumenti će uzdrmati svet, jači su i od Snoudenovih otkrića! (VIDEO)

Dokumenata se uglavnom tiču "ljudske bezbednosti", a neka otkrića su o "izraelskoj pravoj proceni iranskih nuklearnih sposobnosti", "operaciji MI6 o regrutovanju severnokorejskog špijuna" i "atentati čiji su meta bili lideri Afričke unije"

  • 2

Prošlo je više od godinu i po dana od kada je Edvard Snouden javno objavio revolucionarna poverljiva bezbednosna dokumenta, a sada su se pojavili novi tajni fajlovi.

Istražni tim "Al Džazire" uskoro će objaviti "Špijunske kanale", masovno prikupljana tajna obeveštajna dokumenata od bezbednosnih agencija kao što su britanski MI6, izraelski Mosad i Agencije za državnu bezbednost Južne Afrike.

Dokumenta pokrivaju aktivnosti u periodu između 2006. i 2014. godine, i ova saznanja objaviće u saradnji sa britanskim "Gardijanom", listom koji se prvobitno udružio sa Snoudenom u otkrivanju tajnih dosijea američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA).

Izdavači obećavaju "uvid bez presedana u operacione dogovore tajnog i snažno politiziranog carstva globalne špijunaže".

Prema "Al Džaziri", ova dokumenta obuhvataju "najveće obaveštajno curenje informacija još od Snoudena". To je hrabra izjava, ali s obzirom na navodni obim fajlova, koji će biti objavljeni narednih dana, predviđanja će se verovatno dokazati i istinitim.

Ova dokumenta se uglavnom fokusiraju na "ljudsku bezbednost", za razliku od Snoudenovih koja su se bavila "elektronskim signalima bezbednosti".

Foto: sxc.hu/Mattox Foto: sxc.hu/Mattox

Prema "Biznis insajderu", neka otkrića su o "izraelskoj pravoj proceni iranskih nuklearnih sposobnosti", "operaciji MI6 o regrutovanju severnokorejskog špijuna" i "atentati čiji su meta bili lideri Afričke unije".

Izgleda da je špijunaža postala svakodnevnica u današnjem svetu, a "Špijunski kanali" britanskog MI6, izraelskog Mosada, ruskog FSB-a, južnoafričkog SSA i australskog ASIO-a uskoro će biti pušteni u javnost!

Pogledajte video:

YouTube / Al Jazeera English

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA