KOSOVO (NI)JE SRBIJA: Šestaci uče iz udžbenika u kojima je ono OTCEPLJENO od ostatka države!

- Uvidom u radnu svesku vidi se razlika u linijama koje predstavljaju državnu granicu i upola tanjoj liniji koja predstavlja pokrajinsku granicu - objašnjavaju u Zavodu za udžbenike

  • 43

U radnoj svesci iz geografije za šesti razred koju izdaje JP Zavod za udžbenike na svim mapama Kosovo je otcepljeno od Srbije. Na mapama u ovom udžbeniku čiji su autori Rada Sitarica i Milutin Tadić Kosovo i Metohija je uokvireno linijom kojom se obeležavaju granice zemalja.

Ovo je najzastupljenija radna sveska iz geografije, a rasprodata je još u septembru. Iz Zavoda za udžbenike poručuju da će izadati nove prepravljene primerke, iako ne priznaju grešku.

- Uvidom u radnu svesku vidi se razlika u linijama koje predstavljaju državnu granicu i upola tanjoj liniji koja predstavlja pokrajinsku granicu. Međutim, takva, upola tanja linija, ne postoji kada je reč o Vojvodini. Zavod za udžbenike nema nameru da dovodi u pitanje nejasnoću koja se pojavila i zato će povući kompletan do sada odštampan tiraž i zameniti ga novim primercima u kojim će razlika u ucrtanim linjama biti očiglednija - poručuju za Blic u Zavodu.

U Ministarstvu prosvete navode da su svesni čestih grešaka koje se javljaju u udžbenicima, te da će novim Nacrtom zakona o udžbenicima, koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri, biti mnogo veća odgovornost na izdavačima.

- Izdavač će morati da prati primenu udžbenika i da reaguje čim se ovakva greška pojavi. Čitav postupak odobravanje udžbenika biće transparentniji - navode za Blic iz Ministarstva prosvete.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    26. februar 2015 | 00:54

    Sramota! Ne trebaju nama neprijatelji,dosta smo mi sami sebi

  • i

    26. februar 2015 | 00:53

    Kakve veze,šiptari beže sa Kosova i Metohije od kad su proglasili nezavisnost...mislio sam da će da im bez Srbije i Srba biti bolje...avaj,ipak imaju američki plate i da,ne znam ko će da plaća struju,komunalije pa i porez...

  • SAMOSTALNI CAR

    26. februar 2015 | 06:32

    Gori smo neprijatelj sami sebi nego bilo koji drugi nas prirodni neprijatelj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA