HITLER SE VRAĆA U NEMAČKU: Nemci ponovo OTKINULI na Majn Kampf!

Zabrana ponovnog izdanja nacističkog manifesta u zemlji bila je na snazi od kraja Drugog svetskog rata, ali ističe u decembru

  • 14

Ponovoljena izdanja autobiografije Adolfa Hitlera "Majn Kampf" naći će se u knjižarama širom Nemačke prvi put nakon smrti nacističkog vođe.

Zabrana ponovnog izdanja nacističkog manifesta u zemlji bila je na snazi od kraja Drugog svetskog rata, ali ističe u decembru, piše Vašington post.

Novo izdanje, koje će Institut savremene istorije prirediti i objaviti, imaće 2.000 stranica koje uglavnom sadrže kritiku i analizu. Iz Instituta kažu da je "Majn Kampf" važan istorijski i obrazovni alat.

Evo zašto je Hitlerov "Majn Kampf" čisto zlo! Znate li šta u njemu piše? (FOTO)

Međutim, protivnici, uključujući mnoge preživele iz holokausta ogorčeni su reizdanjem jer mnogi to vide kao davanje glasa "nemilosrdnom i poremećenom diktatoru" koji je odgovoran za smrt više od 11 miliona ljudi.

Reizdanje "Majn Kampf-a" bilo je zabranjeno u Nemačkoj, ali je knjiga bila rasprostranjena na internetu i u mnogim drugim državama uključujući SAD i Kanadu.

(Telegraf.rs / Izvor: n1info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    26. februar 2015 | 10:24

    TOG HITLERA SU NA VLAST DOVELI ENGLEZI KAO SREDSTVO ZA UNIŠTENJE RUSIJE.

  • Kiza

    26. februar 2015 | 10:40

    Sada se vidi kolika je bila greska dozvoliti Nemackoj da se ujedini. Mislim da ce Nemci opet izazati rat i naravno ponovo dobiti po pi...

  • De

    26. februar 2015 | 10:22

    Nikad nije ni otiso iz nemacke.....samo da znate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA