NAJGLEDANIJI SRBIN NA JUTJUBU: Ima više od 100 miliona pregleda, evo i zašto! (VIDEO)

Nema doma u Srbiji koji nije čuo za "Piliće", "Mama voli bebu", "Ide zmija"... Ovo je priča o čoveku koji je stvorio ova tri fantastična crtaća za decu

  • 29

On je autor najgledanijih dečijih spotova na Internetu, zaslužan za puna srca i široke osmehe naših mališana. Jedan je od najpoznatijih Valjevaca na svetu, zove se Nikola Tomić, a Jutjub bum napravio je iz ljubavi prema deci.

 

Verovatno su svi čuli za njegove najpozantije hitove "Pilići, pilići", "Mama voli bebu", "Ide zmija" koji imaju više od 100 miliona pregleda!

 

Usledile su "Njam, njam" i najnovija "Maxim ABC".  Ove pesmice su zbog velike popularnosti prevedene i na engleski, italijanski, nemački i mnoge druge svetske jezike.

 

Tomić je multimedijalni umetnik koji živi i radi u Beogradu. Ima 40 godina. Završio je Ekonomsku školu u Valjevu, Višu dizajnersku u Beogradu, Služio Vojsku Jugoslavije.  Ljubitelji Interneta pamte ga po sajtu Srbovanje. Uskoro planira i otvaranje  veoma zanimljivog  Internet portala za roditelje i decu - Mamavolibebu.com.

 

 

Ono što je doprinelo njegovoj popularnosti jeste to što nema nasilja, muzika je lagana i jednostavna, ima puno kolorita, likovi su jedinstveni i smešni. Teksta gotovo i da nema, a pažnju dece drži dinamičnost i neprestano smenjivanje likova, slova, brojeva u spotu.

 

Dnevno njegove dečje spotove pogleda blizu 200.000 ljudi.

 

 

Animacije nisu jedini posao i izazov Nikole Tomića. Pored dečijih pesama on se bavi i digitalnom  ilustracijom, fotomontažom, tradicionalmom  i modernom ilustracijom, dizajnom časopisa i knjiga, audio i video montažom, komponovanjem, zvučnim efektima za radio, TV, pozorišta, filmove i kompjuterske igrice...

 

Cela priča je počela tako što je trebalo popularizovati Fejsbuk igricu "Pilići", Nenada Hrnjaka. Imao je veliku slobodu u radu, zato je i postigao ogroman uspeh. Junake je nacrtao Dragan Jakovljević, posle čega se  Nikola "bacio"na posao.

 

Najveću podršku pruža mu porodica, a najviše njegov sin Maksim, koji je i akter svake animacije.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulbulderac

    26. februar 2015 | 21:16

    Pokazi im majstore ! ! !

  • Matosamja

    26. februar 2015 | 21:28

    Podrzavam u potpunosti, kreativan je i treba da radi.Svaka cast!

  • Neko

    26. februar 2015 | 21:30

    Moja ćerkica ludila za njima. Cim čuje početak ajmo skakanje :-) volim sve gde su deca vesela i sretna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA