GATARA SKIDALA ČINI PUTEM TELEFONA: Maznula tri miliona dinara širom Srbije, jednu Beograđanku ojadila za milion!

- U novinama se nedavno pojavio oglas proročice koja "čita sudbinu", i to uz nadoknadu. Ženi koja joj se javila na taj oglas za proricanje budućnosti ona je za nekoliko telefonskih razgovora uspela da uzme više od milion dinara - rekao je Ivan Cvijović iz odeljenja za javni red i mir PU Beograd

  • 32

Starija žena iz Sombora koja se bavila gatanjem i proricanjem sudbine privedena je zbog sumnje da je oštetile građane za više od tri miliona dinara. Svoje usluge je reklamirala u oglasima.

- U novinama se nedavno pojavio oglas proročice koja "čita sudbinu", i to uz nadoknadu. Ženi koja joj se javila na taj oglas za proricanje budućnosti ona je za nekoliko telefonskih razgovora uspela da uzme više od milion dinara. U toku istrage došli smo do oštećene Beograđanke, ali i do još deset osoba koje je ona prevarila. Sumnja se da je na isti način od oštećenih ukupno uzela više od tri miliona dinara - rekao je Ivan Cvijović iz odeljenja za javni red i mir PU Beograd, piše Politika.

Privedena vračara je iz Sombora, ali njeni oštećeni su iz svih krajeva Srbije. Svoje "klijente" je nalazila isključivo reklamiranjem u specijalizovanim časopisima. Razgovore sa njima je obavljala samo preko telefona, a da bi im prorekla sudbinu ili skidala čini, tražila je da joj prvo uplate određenu sumu na račun.

- Na korak da se obrate onima koji proriču sudbinu i traže od njih "pomoć" odlučuju se najčešće ljudi koji su doživeli traume, smrt najbližih, bolest, razvod, preljubu... Oni pokušavaju da se uhvate za "slamku spasa", i to su obično "vračare". One su odlični poznavaoci ljudske psihologije. Saslušaju onog ko ih pozove i iz nekoliko reči brzo shvate šta čoveka tišti i koji odgovor treba da čuje - objašnjava Cvijanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    27. februar 2015 | 08:29

    Milion dinara samo od jedne osobe???? Pa kad je toliko novca na račun ovom lopovu uplatila ne treba je žaliti. Što nije u neku fondaciju uplatila strašno kakvog prostog naroda ima.

  • Potpuni anonimus

    27. februar 2015 | 08:21

    >> GATARA SKIDALA ČINI PUTEM TELEFONA:...<< - U 21-om veku !! - U Srbiji, u kojoj je kompletno obrazovanje bilo bespltano jos od 1945-e !! - Objavite imena 'ovaca' kojima je ova 'tele-gatara' uzela 3 miliona.

  • radovan

    27. februar 2015 | 05:48

    NIJE MAZNULA SAMI SU JOJ DAVALI NNIKO IH NIJE TERAO DA JOJ DAJU A SAD MAZNULA A TAJKUNI NISU MAZNULI ONI SU LEPO UZELI ???????????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA