OVO MORATE ZNATI PRE LETOVANJA: Koje zemlje imaju najbolju, a koje najgoru Hitnu pomoć. A evo i gde je Srbija (FOTO)

Prema stepenu zdravstvene usluge koje pružaju, države su podeljene u četiri kategorije. Zemlje se dele u one sa niskim rizikom, prosečnim, visokim i ekstremno visokorizičnim

  • 6

Ako ste već počeli da planirate letovanje, ove informacije će vam sigurno koristiti. Reč je o tome da je Međunarodna zdravstvena organizacija "SOS" napravila studiju i predstavila interaktivnu mapu o medicinskoj usluzi u zemljama širom sveta.

Prema stepenu zdravstvene usluge koje pružaju, države su podeljene u četiri kategorije. Zemlje se dele u one sa niskim rizikom, prosečnim, visokim i ekstremno visokorizičnim.

Ako planirate da letujete u Grčkoj onda nemate razloga za brigu. Ta popularna turistička destinacija je svrstana među zemlje koje pružaju najbolji medicinski tretman. Pored nje tu su i Velika Britanija, SAD, Island, Japan i Australija.

S druge strane, "ne dao vam Bog" da se razbolite ili povredite u Severnoj Koreji, Iraku, Avganistanu ili Siriji.

Što se naše zemlje tiče ona je svrstana u zemlje sa prosečnim rizikom, što zapravo znači da pacijenti dobijaju dobru zdravstvenu uslugu.

Potvrda tome stigla je i nedavno, kada je saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu kod sela Donje Krajince povređeno je 40 migranata koji su ekspresno medicinski zbrinuti.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mdk

    27. februar 2015 | 16:43

    Sta je to letovanje?

  • džordž

    27. februar 2015 | 17:54

    ako se ne povredite sami u iraku,avganistanu,libiji ili siriji velika je verovatnoća da će oni da vas povrede..tamo je hitna pomoć-metak !!!

  • Anonymus

    27. februar 2015 | 17:09

    @mdk koliko imas godina?Letovanje je odmor koji dobijes na leto i odes negde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA