• 42

Dražin unuk: Nepravda prema mom dedi biće ispravljena!

- Te 1946. Draži su sudili na bazi politike i ideologije, a sad očekujemo odluku nezavisnog suda na osnovu istorijskih činjenica i istine - kaže Vojislav Mihailović

  • 42

 Viši sud u Beogradu danas je odlučio da odloži donošenje odluke o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića predstavlja put ka ostvarenju nacionalnog pomirenja na bazi istorijskih činjenica, na bazi istine - kaže unuk proslavljenog generala. Vojislav Mihailović.

SRBIJA REHABILITUJE ČIČA DRAŽU: Rat ČETNIKA i PARTIZANA ispred Palate pravde!

On je istakao da je Draža bio ”prvi gerilac u porobljenoj Evropi koji se borio protiv fašista i za to bio odlikovan od francuskog generala Šarla De Gola i američkog predsednika Harija Trumana najvišim odlikovanjima.

DRAŽA JE STVARAO ETNIČKI ČISTU - SRPSKU JUGOSLAVIJU: Evo da li su ČETNICI bili antifašisti ili ZLOČINCI i saradnici nacista!

- Te 1946. Draži su sudili na bazi politike i ideologije, a sad očekujemo odluku nezavisnog suda na osnovu istorijskih činjenica i istine - ističe Vojislav i dodaje da ”nema sumnje da će istorijska nepravda koja je naneta njegovom dedi, posle ovog procesa, biti ispravljena”.

BESNEO RAT PARTIZANA I ČETNIKA: Ustaše i četnici zajedno ste bežali, ODJEKIVALO je tokom REHABILITACIJE ČIČA DRAŽE! (FOTO)

Proces rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića pokrenuo je 2006. pred Višim sudom u Beogradu njegov unuk uz zahtev da se poništi sudska presuda beogradskog procesa iz 1945, kojom je Draža osuđen kao saradnik okupatora i ratni zločinac.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Veljko

    Dragoljub Draža Mihailović je bio armijski general i načelnik štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u Otadžbini, kao i ministar vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije, u prvoj i drugoj vladi Slobodana Jovanovića, u međuvladi Miloša Trifunovića i vladi Božidara Purića, u toku Drugog svetskog rata. Đeneral Dragoljub Draža Mihailović je nevino streljan. Mihailović je jedan od najodlikovanijih oficira u istoriji moderne srpske države, a poslednje odlikovanje mu je dodelio posthumno američki predsednik Hari Truman marta 1948. godine, odlikovao ga je ordenom Legija za zasluge prvog stepena zbog organizovanja i vođenja veoma važnih snaga otpora protiv neprijatelja u okupiranoj Jugoslaviji, spasavanju američkih avijatičara oborenih nad Jugoslavijom, doprinosu savezničkoj stvari i pomoći u konačnoj pobedi Saveznika u Drugom svetskom ratu. General Dragoljub Draža Mihailović je žrtva komunističkog terora. Đeneral Dragoljub Draža Mihailović je bio veliki srpski patriota i antifašistički borac, komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini i glavni lider Četničkog pokreta tokom Drugog svetskog rata. Đeneral Dragoljub Draža Mihailović biće rehabilitovan kao veliki srpski patriota i antifašistički borac, komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini i glavni lider Četničkog pokreta tokom Drugog svetskog rata!

  • Rio

    Jedino je tvoj deda nanosio nepravdu drugima...

  • Dragan

    Đeneral se u prvom ratu borio za one koji su ga u drugom ratu izdali i na kraju osudili i ubili! Slava mu!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima