KO JE UBIO MALU ELENU (8): Misterija smrti deteta u Resniku

Na rukama četvorogodišnjeg F. K. nisu pronađeni tragovi baruta, kao ni kod ostalih ukućana, odnosno na rukama pokojne Elene, njenog oca Darka, majke Jelene, dede i babe

  • 9

Istrazi o smrti male Elene Krsmanović (8) iz Resnika još uvek se ne nazire kraj. Prvi rezultati DNK analize pokazali su da niko od ukućana koji su se te večeri našli u kući nije povukao oroz na lovačkoj pušci.

Podsetimo, 14. decembra prošle godine, Darko, otac ubijene devojčice i njen deda Jovo vratili su se iz lova posle čega su čistili oružje. Darko je jednog trenutka ostavio dvoje dece same u sobi u kojoj su na stolu ostale i dve lovačke puške. U jednoj od njih je ostao i smrtonosni patron.

U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu kažu da su stigli rezultati DNK analiza koji nisu dali tačne informcije o tome ko je osumnjičeni za ovo delo.

Ipak nisu nam stigli još svi traženi nalazi. Zbog toga je naređeno da se obavi određeno kombinovano balističku-sudskomedicinsko veštačenje - navode u Tužilaštvu.

U međuvremenu saslušani su svi svedoci vezano za ovaj slučaj. Sada se očekuju rezultati i nalazi stručnjaka balističara i medicinske struke, koji bi mogli u potpunosti rasvetliti ovaj slučaj.

OBRT! KO JE UBIO MALU ELENU: Brat (4) nije povukao oroz? (FOTO)

Pre više od mesec dana nadležnom Tužilaštvu su stigli rezultati koji su potvrdili da rođeni brat (4) Elene Krsmanović nije povukao oroz puške, kako se verovalo do sada.

Lovačka puška

Na rukama četvorogodišnjeg F. K. nisu pronađeni tragovi baruta, kao ni kod ostalih ukućana, odnosno na rukama pokojne Elene, njenog oca Darka, majke Jelene. Kao ni kod dede Jove i babe Branke Crnogorac.

Ima stručnjaka koji veruju da je, prilikom uviđaja, kao i analiza postojećih događaja bilo propusta.

- Tu pre svega mislim na činjenicu da, za razliku od pištolja nemaju sva lovačka oružja mogućnost tolikog rasprskavanja barutnih čestica odmah po ispaljenju. Moguće je da iz ovog razloga niko od testiranih nije imao tragove baruta na rukama - kaže Zlatko Nikolić.

Sumnje nadležnih svakako ne isključuje ni mogućnost da je neko od dece slučajno zakačio pušku, koja je pala sa stola, aktivirala oroz i upucala malu Elenu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA