PODIGNUTE OPTUŽNICE: Sedmorka sa Kosova slala ljude u Islamsku državu!

Osim što se vezuju za terorizam, ovih sedam muškaraca se terete i za mešanje drugih osoba u njihove radnje, ali i time da su terorističkim grupama obezbeđivali materijalna sredstva

  • 4

Specijalno Tužilaštvo Kosova danas je podiglo optužnicu protiv sedam osoba za krivična dela koja se vezuju za terorizam.

Optuženi su Zecerija Cazimi, Ilir Beriša, Sadat Topojani, Burim Blazi, Jetmir Kučuku, Liridon Kabasi i Ilir Kraba. Oni se terete da su pozivali druge ljude da izvrše ili da učestvuju u izvršenju terorističkih akcija, da učestvuju u aktivnostima terorističkih grupa i obezbede materijalna sredstava.

Osumnjičena sedmorka je, kako se navodi, učestvovala u terorističkim grupacijama tako što se prethodno usaglasila da ide u rat u Siriji i da se priključi grupi Albanaca koji su ratovali na strani ekstremističke Islamske države, čime je počinjeno krivično delo organizovanja i učešća u terorističkoj grupaciji.

Zecerija Cazimi, zloupotrebivši svoju poziciju imama džamije "El-Kudus" u Gnjilanu, javno je podstrekivao i širio mržnju i nacionalnu, versku i etničku netrpeljivost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    2. mart 2015 | 20:25

    Sve ih strogo kazniti da im vise ne padne napamet da cine takva zla.

  • Adnan

    2. mart 2015 | 20:40

    Teraj stoku u obor!

  • ☆☆☆ Panter ☆☆☆

    3. mart 2015 | 06:04

    Ma dobro to...mazanje ociju....nego dizite optuznice za one Šiptarkse zlikovce koji su Srbe ubijali ...organe im vadili!!!! To je VAZNO! !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA