Vila Jovanke Broz, vredna 4 miliona evra, i dalje propada!

Vila u kojoj je živela pokojna Jovanka Broz i dalje stoji zatvorena. Projekat rekonstrukcije ne može da se završi sve dok se imovina ne podeli među naslednicima

  • 7

Vila u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića 75, u vlasništvu države, u kojoj je do svoje smrti živela nekadašnja prva dama Jugoslavije Jovanka Broz, i godinu dana posle njene sahrane stoji zapečaćena.

Ovaj reprezentativni objekat, koji je ne samo državno vlasništvo, već i pod njenom zaštitom, i dalje propada. Zvaničnici objašnjavaju da još nema formalno-pravnih uslova da ga država potpuno preuzme.

- Ništa ne smemo ni u vili, ni na njoj da diramo dok se ne završi ostavinski postupak iza Jovankine smrti - kaže  Zoran Trninić, direktor Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

- Očekivali smo da će on već biti okončan, ali se odužio zbog četvoromesečnog štrajka advokata. Kad bude završen i imovina podeljena među naslednicima, stručnjaci će ući u vilu i uraditi projekat rekonstrukcije.

Foto: S. Pikula, Foto: S. Pikula,

Procene su da ova vila sa nešto više od 750 kvadrata, koju je država svojevremeno otkupila od starog vlasnika, koji nije imao naslednike pa ju je prodao, vredi oko četiri miliona evra.

Grad Beograd uložio je poslednjih godina više od milion dinara za rekonstrukciju.

Jovanka Broz je ovde useljena 27. jula 1980, kada je izbačena iz njenog i Titovog doma u Užičkoj 15.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    4. mart 2015 | 11:13

    Sta onda naslednici imaju da dele kad nije njeno vlasnistvo.stvari koje su ostale iza nje su bezvrefne jer znamo kad je izbacena nije mogla da ponese nista cak ni svoju garderobu.Sramota kakva je nepravda nacinjena nad zenom koja je nekada predstavljala prvu damu Jugoslavije.Pohlepni i osvetojlubivi ljudi su napravili po svim pravnim zakonoma zlocin i nasilje nad njom.Nije ni cudo sto je izgubila poverenje u drzavu o umrla sama i napustena.

  • д....

    4. mart 2015 | 12:55

    Она је била прва другарица а не прва дама!!!

  • Darko

    4. mart 2015 | 11:45

    Postovalac sam Jovanke, ali en mislimd aje umrla sama i zaborvaljena. Takodje milim i d aj eot osetila, a i njena robina i bliski prjatelji su bili uz nju. Imrla je kao dama sto i jeste bila. Sahranjena kako dolikuje. Sto se tice materijalnih stvari dosta toga je njoj i vraceno. Tako da ima dosta toga da se podeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA