POGINUO 31 RUDAR U DONJECKU: I dalje vade leševe iz rudnika posle eksplozije (FOTO) (VIDEO)

U trenutku nesreće u rudniku je bilo 230 ljudi, a oko 200 rudara je brzo izvučeno napolje

  • 0

Bilans mrtvih u eksploziji u rudniku uglja u Donjecku na istoku Ukrajine povećan je sa 24 na 31 rudara uz devet povređenih, javio je Tass, dok je Rojters, pozivajući se na Interfaks, izvestio da je bilans mrtvih 33 osobe.

Predsednik Ukrajine je zbog te nesreće proglasio današnji dan danom žalosti.

U trenutku nesreće u rudniku je bilo 230 ljudi. Oko 200 je brzo izvučeno napolje, a za sada je, prema pojedinim agencijama, potvrđena smrt 31 rudara, saopštila je predstavnica ministarstva za vanredne situacije samoproglašene Donjecke narodne republike Julijana Bedilo. Još uvek traj potrga za jednim rudarom koji se vodi kao nestao.

Rojters je javio da je sinoć potvrđena smrt 33 rudara, a da je uprava rudnika saopštila da je najverovatniji uzrok eksplozije isticanje gasa.

- Ukupan broj mrtvih su 33 osobe - javila je agencije Interfaks, pozivajući se na pres službu lokalne administracije.

EKSPLOZIJA U RUDNIKU U DONJECKU: Poginulo više od 30 rudara, 73 blokirana pod zemljom!

U tom rudniku je bilo pet teških nesreća u proteklih 15 godina. U jednoj od najgorih, 18. novembra 2007. godine život je izgubio 101 rudar. Dve sedmice kasnije, u eksploziji su povređena 52 rudara.

Iz uprave rudnika "Zasjadko" smatraju da je eksploziju izazvao gas i da nije povezana sa borbama na obližnjoj liniji fronta između proruskih snaga i ukrajinske vojske.

Zvanični Kijev je, međutim, sugerisao da su borbe učinile nesreću težom, optužujući proruske snage da ometaju spasilačke napore ograničavanjem pristupa rudniku, naveo je Rojters.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA