OVO MOŽE DA BUDE OPASNO PO ŽIVOT: U brlogu držali 8 tona pokvarene piletine!

U pitanju je nebezbedna hrana koja može da izazove epidemije, zaraze i bolesti opsane po život. Tom pilećem mesu je istekao rok, ne zna se njegovo poreklo i njegova sledljivost je nepoznata

  • 1

U domaćinstvu J. B. u mestu Belgiš kod Stare Pazove pronađena je nelegalna klanica s oko 8 tona neispravnog pilećeg mesa. Vlasnik klanice se trenutno nalazi u bekstvu.

- U pitanju je nebezbedna hrana koja može da izazove epidemije, zaraze i bolesti opsane po život. Tom pilećem mesu je istekao rok, ne zna se njegovo poreklo i njegova sledljivost je nepoznata. Čuvano je u brlogu, u nehigijenskim uslovima - rekao je nezvanično službenik koji je učestvovao u akciji otkrivanja ilegalne klanice.

Prodaja torti sa deponije je krivično delo!

U veterinarskoj inspekciji Ministarsva poljoprivrede i zaštite životne sredine rekli su da su klanicu otkrili zahvaljujući anonimnoj prijavi.

Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin potvrdila je da su građani prijavili nelegalnu proizvodnju i prodaju pilećeg mesa.

- Meso je zaplenjeno i biće uklonjeno pod nadzorom Republičke veterinarske inspekcije. Apeluje na građane da ne kupuju van registrovanih objekata, jer takvo meso nije prošlo veterinarsko-sanitarnu kontroli - rekla je Čelebićanin.

Foto: AP Foto: AP

Slučaj J. B. preuzelo je Odeljenje za privredni kriminal i javno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    6. mart 2015 | 11:05

    E ta inspektorka ako je castan covek treba odma da da ostavku i da plati stetu nanetu gradjanima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA