Ovaj film na FEST-u jednostavno NE SMETE da propustite! Evo i zašto (VIDEO)

''Jednaki'', svojim naslovom ironično ukazuje na surove posledice uskraćivanja osnovnog prava svakog deteta da odraste okruženo ljubavlju i brigom svojih najbližih kao i na neosetljivost društva kada su u pitanju dečja prava, reflektujući onu stranu Balkana, ali i bilo kog drugog dela sveta, koja nam se najčešće čini nevidljivom

  • 1

Omnibus ''Jednaki'' je film o velikim problemima malih ljudi. Čini ga šest priča o tužnim i tragičnim sudbinama dece kojoj su uskraćena prava na bezbrižno detinjstvo, odrastanje u porodici,  zdravstvenu zaštitu, prihvatanje njihove različitosti od okoline i šire društvene zajednice.

Kako rastu i sazrevaju u konfliktnoj sredini, svakako ne svojim izborom, deca se za opstanak bore na različite načine. Dok jedni pobeđuju siromaštvo na ulici, postaju maloletni delikventi, ili žrtve trgovine ljudima, drugi su izloženi svakodnevnoj diskriminaciji, zlostavljanju u porodici ili su suočeni sa nemogućnošću da budu lečeni i izlečeni.

Sa sudbinama ovih malih heroja, na bizaran način ukrštaju se i sudbine odraslih čija je obaveza da brinu o deci, bilo da su im roditelji ili vaspitači, ali i onih koji ih potpuno slučajno sreću na svom putu, u svojoj svakodnevici ili presudnim životnim trenucima.

''Jednaki'', svojim naslovom ironično ukazuje  na surove posledice uskraćivanja osnovnog prava svakog deteta da odraste okruženo ljubavlju i brigom svojih najbližih kao i na neosetljivost društva kada su u pitanju dečija prava, reflektujući onu stranu Balkana, ali i bilo kog drugog dela sveta, koja nam se najčešće čini nevidljivom.

Reč je o filmu koji želi da skrene pažnju na zlostavljanje u svakom obliku. Kroz pojedinačne sudbine dečaka i devojčica koji su rođeni, odrastaju i sazrevaju u teškim životnim i društvenim okolnostima filmski omnibus ''Jednaki'' priča o dečijim pravima i problemima sa kojima najmlađi članovi društva moraju da se nose. Svaka priča bavi se jednom temom i ima svog junaka.

Odlična glumačka postava koju pored glavnih junaka, koje čine najmlađi članovi ekipe-deca, uloge tumače i velikani srpskog glumišta, poput Nebojše Glogovca, Mirjane Karanović, Nele Mihajlović, Sergeja Trifunovića itd.

Reditelji koji su radili ovaj film su Miloš Petričić, Mladen Djorđević, Dejan Karljaklajić, Ivica Vidanović, Igor Stoimenov i Darko Lungulov.

Premijerno u okviru FEST-a'' film ''Equals/Jednaki'' možete pogledati u subotu 7. marta u 20 časova u Domu Sindikata i reprizno u nedelju 8. marta u 14:30 u Dvorani kulturnog centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paranoja

    6. mart 2015 | 17:40

    Ovog klinca znam, svaki dan prosio je na semaforu u mojoj ulici. Jako intaligentan i harizmatičan za svoje godine, drago mi je da je dobio ulogu u ovom filmu i nad se da će mu biti od odskočna daska za budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA