ENGLEZI NAORUŽAVAJU UKRAJINU: Stiže oprema kojoj Rusi ne mogu ništa, vredna je 1,3 miliona dolara!

Britanija je prošlog meseca saopštila da šalje 75 pripadnika vojnog osoblja u Ukrajinu koji će pomoći u obučavanju ukrajinske vojske

  • 51

London će poslati ukrajinskoj vojsci paket neubojite vojne opreme izjavio je britanski ministar odbrane, kako bi joj pomogao u odbrani od "ruske agresije".

Oprema vredna 1,3 miliona dolara biće poklonjena Ukrajini narednih nedelja kao odgovor na zahtev Kijeva, preneo je Rojters.

Paket uključuje komplete za prvu pomoć, naočare za noćno osmatranje, laptopove, šlemove i GPS jedinice.

Britanija je prošlog meseca saopštila da šalje 75 pripadnika vojnog osoblja u Ukrajinu koji će pomoći u obučavanju ukrajinske vojske.

London je takođe naveo da ne isključuje mogućnost slanja oružja Kijevu u nekom trenutku u budućnosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Britanija pruža podršku očuvanju suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine pred agresijom Rusije - naveo je ministar odbrane Majkl Felon u saopštenju.

- Slanje neubojite pomoći ima za cilj sprečavanje novih ukrajinskih žrtava i razaranja, kao i poboljšanje uvida u situaciju na terenu - objasnio je on i dodao da je opšti cilj jačanje odbrambenih kapaciteta ukrajinskih oružanih snaga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. mart 2015 | 15:29

    STVARNO OVI ENGLEZI IMAJU NAJGLUPLJI HUMOR NA SVETU!!!!☜☜☜☜☜☜☜☜☜

  • Vladimir autor

    6. mart 2015 | 16:02

    Za te pare može samo jedan tenk i dva pištolja da se kupe.Znate kako Englezi brane Ukarainu na bratski način.Slušajte: Rus udari Ukraincu šamar, a Englez viče sa strane, ajd udari ga još jednom ako smeš. Rus lupi Ukraincu još jedan šamar. Englez opet viče: ajd da vidim samo još jednom da ga udariš. Rus opet, zalepi Ukraincu još jedan šamar. Ajd da vidim još jednom da ga udariš ako smeš,viče Englez i dalje. Rus lupa Ukraincu još jači šamar. Englez nastavlja da viče, ajd udari ga još jednom. Ali tada zavika uplakani Ukrainac: uredu brate Englezu nemoj me više braniš molim te.

  • Ninaja

    6. mart 2015 | 15:42

    Znaci englezi sve cine da Ukraina nestane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA