PALI KIŠNI PLJAČKAŠI: Nekoliko meseci obijali pošte i odneli 6,5 miliona dinara!

Razbojnici su uhvaćeni nakon detaljne istrage inspektora koji su zaključili da se svaka pljačka odigrava po kišnom danu

  • 5

Nakon što su inspektori shvatili da su su pljačke pošti česte kada napolju pada kiša, oni su rešili da razbojnicima postave zamku. U tome su i uspeli!

Već prvog kišnog dana provalnicima je postavljena zaseda i tom prilikom je uhvaćena banda koju su činili G.A. (30), M.S. (34), S.Đ. (27) i E.M. (25). Oni su od novembra prošle godine opljačkali oko 20 pošti i odneli ukupno 6,5 miliona dinara.

- Sumnjali smo da iza svih pljački po Srbiji stoji jedna uigrana banda. Oni su pajserom razvaljivali vrata pošte, a zatim obijali kasu. Pretpostavili smo da je zbog težine alata u poslu najmanje četvorica i primetili smo da su izuzetno brzi i snalažljivi - otkriva sagovornik za "Blic".

Samo u mesec dana oni su uspeli da opljačkaju pet pošti i to u Beogradu, Pančevu, Kovinu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Staroj Pazovi.

Foto-ilustarcija: Marko Todorović, Telegraf Foto-ilustarcija: Marko Todorović, Telegraf

- Mesecima smo analizirali svaku poštu, pljačku i tražili sitnicu koju će odati pljačkaše. Jedan od inspektora je posle duge analize otkrio da je svaka njihova "akcija" po kišnom danu. Napravili smo im zasedu i čekali prvi kišni dan - objasnio je izvor blizak "Blicu".

- Nosili su dosta alata i postoja je velika opasnost da ih neko vidi. zato su se krili pod kišobranima i prolazili neopaženo. Njihov adut je bio i to što prolaznici po kiši manje pažnje obraćaju na ljude koje sreću. Posle pet meseci rešen je ovaj slučaj, uhvatili smo ih s plenom i alatom, što su izuzetno jaki dokazi s kojima će tužilac pred sud. Bili su ležerni i sigurni da ih nećemo uhvatiti, pa su macolu držali u automobilu - objašnjava inspektor MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje

    7. mart 2015 | 23:37

    Posle nekoliko meseci istrage su ukapirali da je svaka pljačka po kišnom danu?Ludilo...

  • SM

    8. mart 2015 | 10:20

    A kako su znali koju ce postu opljackati?

  • Rolat s mesomi

    8. mart 2015 | 14:32

    Nek im je Bog u pomoći.. što manje da dobiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA