LEDENI HOROR: Planinari su nestali pre 55 godina, a onda su pronađene njihove ZAMRZNUTE LOBANJE (FOTO)

Čim su uočeni ostaci prve osobe, javila se rodbina nestalih alpinista iz Španije i Nemačke, koja se ponadala da je reč o njihovim najmilijima, ali lokalni policajci tvrde da je ipak najverovatnije reč o nestalim Meksikancima koje je pre pet decenija pokosila snežna lavina

  • 2

Alpinisti su na meksičkoj planini Piko de Orizaba prilikom svoje ekspedicije uočili ljudsku lobanju. Nekoliko penjača je prošlog ponedeljka javilo da su na oko 300 metara od samog vrha visokog 5.636 metara uočili smrznute ljudske ostatke.

Ekipu je iznenadilo to što su na lokaciji udaljenoj stotinak metara pronašli još jedan dobro očuvan ljudski kostur.

Veruje se da je reč o meksičkim alpinistima nestalima prilikom pokušaja osvajanja Piko de Orizabe pre 55 godina.

- U ovom trenutku nije moguće obaviti prenos ostataka zbog guste magle - izjavio je Huan Navaro, načelnik mesta Čalčicomula de Sesma u podnožju planine, poznate i kao vulkan Kitlaltepetl, koji je poslednji put bio aktivan u 19. veku.

Foto: Profimedia/AFP PHOTO / CHALCHICOMULA TOWN COUNCIL / HILARIO AGUILAR Foto: Profimedia/AFP PHOTO / CHALCHICOMULA TOWN COUNCIL / HILARIO AGUILAR

Čim su uočeni ostaci prve osobe, javila se rodbina nestalih alpinista iz Španije i Nemačke, koja se ponadala da je reč o njihovim najmilijima, no lokalni policajci tvrde da je ipak najverojatnije reč o Meksikancima nestalima nakon što ih je pre 55 godina pokosila snežna lavina.

Foto: Profimedia/AFP PHOTO / CHALCHICOMULA TOWN COUNCIL / HILARIO AGUILAR Foto: Profimedia/AFP PHOTO / CHALCHICOMULA TOWN COUNCIL / HILARIO AGUILAR

U identifikaciji bi mogli da pomognu komadi odeće pronađeni uz oba kostura, a definitivno će biti obavljena i DNK analiza. Do tada o poreklu mumificiranih ostataka nesrećnih aplinista, moći ćemo samo da nagađamo.

(Telegraf.rs / Izvor: radio.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    9. mart 2015 | 19:21

    Mnoge tajne su sakrivene ispod zemlje, mnogo vise nego sto ih ima na zemlji.Otkrivace se vremenom mnogo toga.

  • TheSooN

    8. mart 2015 | 22:10

    Pisite o Dijatlovu,bilo bi super,da cujemo misljenja ostalih ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA