"OBESITE CRNČUGE NA DRVEĆE": Ovo je tekst rasističke pesme koja je zgrozila Ameriku! (VIDEO)

Članovi jednog bratstva sa Univerziteta u Oklahomi pevali su uvredljivu pesmu zbog čega im sad preti trajno izbacivanje sa fakulteta

  • 3

Zahvaljujući stihovima "crnčuge nikad neće biti članovi SAE, možete da ih obesite na drveće, ali u SAE nikad neće', bratstvo tog američkog Univerziteta je po hitnom postupku suspendovalo svoj ogranak na fakultetu u Oklahomi, a studentima koji su pevali tu pesmu  preti trajno izbacivanje iz članstva.

To je epilog nakon što je objavljen skandalozan video koji je podelila grupa aktivista iz udruženja "Unheard" sa tog univerziteta u Oklahomi, a čiji su članovi redom afroamerikanci i koji imaju zadatak da ukazuju na rasizam.

U međuvremenu se oglasio i predsedik Univerziteta u Oklahomi Dejvid Boren, koji je medijima potvrdio da je pokrenuta interna istraga i da će bratstvo biti izbačeno ukoliko se utvrdi da je reč o studentima koji pohađaju tu školu.

- Sve članove tog ogranka smo suspendovali, a odgovornima preti trajno isključenje. Zgroženi smo sadržajem videa i izvinjavamo se svima svima na neprimerenom i rasističkom ponašanju pojedinaca koje vidimo na snimku - napisali su čelnici bratstva čiji su članovi pevali rasističku pesmu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. mart 2015 | 14:13

    To me podseti na jedan necivilizovan narod iz okruženj koji bi da veša o vrbe.

  • Dado

    9. mart 2015 | 16:46

    Rasizam kod njih se nikad nece iskoreniti, jer potice iz klupa prestiznih univerziteta, obrazovanih ljudi, koji su puni koje kakvih sekti koje jos vise raspiruju rasizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA