NATAŠA KANDIĆ DOBIJA ORDEN U PRIŠTINI: Evo ko će je odlikovati i zašto!

Bivša predsednica Fonda za humanitrano pravo danas će dobiti orden "Majka Tereza" za doprinos humanitarizmu. Orden će joj uručiti predsednica Kosova i Metohije Atifete Jahjaga

  • 64

Bivša predsednica Fonda za humanitrano pravo Nataša Kandić danas će otputovati u Prištinu gde će joj Albanci uručiti orden. Inače, Kandićeva je u javnosti poznata po brojnim optužbama protiv Srba za ratne zločine na Kosovu.

Odlikovanje će joj uručiti predsednica Kosova i Metohije Atifete Jahjaga, a reč je o ordenu "Majka Tereza" koji se dodeljuje ljudima koji su doprineli humanitarizmu. Ovu vest objavio je i FHP koji je na svom sajtu objavio da je Kandićeva dobila medalju na dan sedme godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.

POČELO SUĐENJE GODINE: Ljubiša Diković protiv Nataše Kandić!

Kandićeva se nije oglašavala po ovom pitanju, a na drugoj strani Miodrag Linta, član Odbora za KiM kaže da je ovo skandal nad skandalima.

- Osuđujem odluku Kandićeve da prihvati ovakvo odlikovanje od takozvane predsednice nepriznate države Kosovo. Ovo jr šamar svim prognanim Srbima sa Kosova kao i srpskim žrtvama u pokrajini - poručuje Linta.

isti ovaj orden 2104. godine dobio je Bernard Kušner, bivši šef UMNIK-a.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA