SVET JE U NOVOJ OPASNOSTI: Teroristi napravili svoju društvenu mrežu!

Ekstremistička militantna grupa je našla način kako da privuče što veći broj pristalica nakon što je na hiljade korisnika Islamske države zabranjeno i uklonjeno sa američkih društvenih mreža

  • 15

Islamska država je navodno ove nedelje kreirala sopstvenu društvenu mrežu za svoje sledbenike i simpatizere.

Novi sajt, 5elafabook.com, je nov način da teroristička grupa zavlada internetom nakon što je na hiljade pristalica Islamske države zabranjeno i uklonjeno sa američkih društvenih mreža (Jutjub, Tviter, Fejsbuk).

Ova društvena mreža je fundamentalna islamistička verzija Fejsbuka, registrovana je u Egiptu, a adresa koju su naveli je "Mosul, Islamska država".

Nakon samo tri dana rada, sajt je srušen u subotu i na ekranu se pojavila poruka da se "radi na održavanju sajta zbog problema sa kapacitetom". Već u nedelju veče, društvena mreža je radila normalno.

Mreža je promovisana od strane popularnih pristalica ISIS-a na Tviteru, nakon što su retvitovali nalog 5elafabook koji postoji na ovoj društvenoj mreži. Taj nalog na Tviteru je i dalje u funkciji.

Inače, 5elafa je sleng za kalifat, islamski politički sistem koji je proglasio ISIS na teritorijama Sirije i Iraka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAZAREVA GARDA

    9. mart 2015 | 20:01

    Islamski fanatici ce verovatno u jednom trenutku u buducnosti pokusati da prouzrukuju treci svetski rat da bi se prosirili a to ih huska svetska vlada kako sebe zovu sa sedistem u vavilonu sacekajte i videcete kada ban ki mun proglasi predsednika tada sve pocinje ubrzano a krenulo je bacanjem atomskih bombi u japanu delu gde su ziveli vecina pravoslavaca

  • DD

    9. mart 2015 | 19:30

    SEJH IMRAN HUSEYN je mnogo mudar covek. Ako ste ga slusali znacete. S postovanjem.

  • Seka

    9. mart 2015 | 19:26

    Ako je registrovan u Egiptu zar ga ne mogu srusiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA