GRCI RAZBESNELI NEMCE: Nikada vam nećemo vratiti dug, BANKROTIRALI SMO!

Nacionalna nemačka televizija ARD emitovala je dokumentarac u kojem grčki ministar finansija optužuje Evropsku uniju da je učinila zločin protiv čovečnosti kada je Atini dala najveći kredit u istoriji

  • 33

Grčki ministar finansija Janis Varufakis opisao je svoju zemlju kao najkorumpiraniju na svetu i rekao je da su evropski lideri otpočetka znali da Atina nikada neće otplatiti svoje dugove, što je izazvalo burne reakcije nemačkih medija.

Dokumenatarac o dužničkoj krizi Grčke emitovan je na nemačkom kanalu ARD, isti dan kada su se ministri finansija EU sastali u Briselu kako bi razgovarali o daljoj novčanoj pomoći Atini u zamenu za sprovođenje reformi.

- Pametni ljudi u Briselu, Frankfurtu i Berlinu su znali još u maju 2010. godine da Grčka nikad neće vratiti svoje dugove. Postupili su kao da Grčka nije bankrotirala, kao da nije imala dovoljno likvidnih sredstava - rekao je Varufakis u dokumentarcu.

GRČKA UPLAŠILA CEO SVET: Milione migranata i džihadista poslaćemo u Evropu ako ne povučete zahteve!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U toj poziciji, da date državi koja je najviše bankrotirala najveći kredit u istoriji, bio je zločin protiv čovečnosti - preveli su nemački mediji reči grčkog ministra finansija.

Mediji kažu da je ova oštra kritika kako EU tretira Grčku klasična za Varufakisa, marksističkog ekonomistu, a ona je izazvala komešanje u Nemačkoj gde su političari i birači sve manje voljni da pozajmljuju novac Grčkoj.

- Grčka se ponaša kao da svako mora da igra uz njihovu muziku. Ovom ludilu se mora stati na put. Evropa ne sme da ispadne glupa - komentar je urednika lista "Bild".

(Telegraf.rs / Izvor: uk.reuters.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    10. mart 2015 | 15:41

    Pa nema lazi nema prevare....EU....duznicko ropstvo. Sto nije Hitler oruzjem, to decenijama rade ekonomski. A mi hrlimo tamo....

  • Алекса

    10. mart 2015 | 14:57

    Браво Грци! Ни цент немојте да вратите!

  • Stanojle

    10. mart 2015 | 15:05

    Grčka je klasičan primer kako se ulazi u dužničko ropstvo. Sad imaju dve opcije: da proglase bankrot i da nista ne moraju vratiti ili da sve rasprodaju i vrate dug. Prva opcija vracanje 100 godina unazad a druga opcija je da kreditori postanu vlasnici svega sto poseduje grčka država. Svi znaju da ne postoji ni jedan drugi način da Grčka vrati dug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA