NAKON PISANJA TELEGRAFA: Priča o programeru koji pravi kolica za pse invalide, OBIŠLA SVET! (FOTO)

Programer iz Beograda Dragan Dimitrijević (60), odlučio se na pravljenje plastičnih pomagala za paralizovane kučiće nakon što je njegova mezimica Mica doživela nesreću i ostala nepokretna, a on nije imao dovoljno finansijskih sredstava da joj kupi kolica

  • 12

Godinu dana otkako je Telegraf, prvi u Srbiji, objavio priču o Draganu Dimitrijeviću iz Beograda, koji pravi kolica za pse invalide, tekst o njegovom radu stigao je i na stranice američkog Vašington posta!

Dragan Dimitrijević je privukao pažnju time što pravi kolica za pse invalide po povoljnim cenama, od plastičnih cevi. Tako i ljubimci onih koji nisu platežno previše sposobni, mogu svojim četvoronožnim prijateljima priuštiti da ponovo trče.

Reč je o psima kojima su, nakon saobraćajnih nesreća ili bolesti, donji deo kičme i zadnje šapice oduzeti. Zbog toga je osmog marta prošle godine nastala priča:

IMA VELIKO SRCE: Ovaj čovek pravi kolica za siromašne pse invalide (FOTO)

Dragan Dimitrijević (60) je mašinski inženjer i programer. Na ovaj hobi-posao, kako ga on zove, naterala ga je muka. Njegova mezimica, kujica Mica, zbog posledica ranije saobraćajke ostala je paralizovana. Dragan je izdvojio novac za operaciju, ali kasnije para nije bilo i za skupa kolica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Povedem drugog psa u šetnju, a Mica, nekada "najluđe" kuče u kraju, vuče se po tepihu i tiho cvili gledajući me u oči. Programer po zanimanju, seo sam za računar i potražio na internetu šta bih mogao da joj napravim. Tako su nastala prva kolica. Posle sat vremena od "uručivanja" kolica Mici, ona je trčala Kalemegdanom, sa zadnjim nogama u torbici, ali je ponovo trčala - rekao je pre godinu dana Dragan.

Nakon teksta u Telegrafu, priča o kolicima za siromašne pse je stigla na skoro sve srpske nacionalne i regionalne televizije, u dnevne novine, nedeljnike, mesečnike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon toga, Dragana su posetili i NOVINARI IZ AUSTRIJE.

Pre nekoliko dana, delo ovog odvažnog Srbina velikog srca stiglo je i do VAŠINGTON POSTA.

Kolica iz Beograda, u vreme kada je Telegraf o Draganu pisao, stigla su do gradova u celoj Srbiji i delu Hrvatske. Priča o velikom prijatelju pasa, koji ih voli i rečima i maženjem i delom, obišla je zemljinu kuglu.

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I.

    10. mart 2015 | 18:57

    Svi smo mi ljudi,retko ko je covek. (:

  • Acko

    10. mart 2015 | 18:50

    ..BRAVO ČOVEK..

  • Amina

    10. mart 2015 | 18:54

    Divan i plemenit covek, mozemo biti ponosni kao nacija na njega Bog vas blagoslovio plemeniti Gospodine Da sam vas kakvim slucajem upoznala i da ste slobodni rekla bih vam ozeni me , sto bi mi bila velika cast biti deo takve ljudske gromade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA