Uzrok požara u diskoteci "Kontrast" kablovi ispod bine!

Načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad Boško Pilipović rekao da su uzrok požara u novosadskom klubu najverovatnije kablovi ispod bine. Vanredna inspekcijska kontrola svih lokala u Srbiji

  • 3

Načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad Boško Pilipović rekao da je sklopljen mozaik i da su uzrok požara u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu neispravne električne instalacije ispod bine.

- Međutim, utvrdiće se vrlo brzo i da li su performansi doprineli da se požar brzo raširi - rekao je Pilipović koji je ponovio da je dojava o požaru kasnila 15 minuta.

Podsetimo, nakon nesreće od očevidaca se moglo čuti da je vatra planula kada je jedna od plesačica na bini mahala malom bakljom ili nekom vrstom prskalice dok je igrala.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će, kako bi se izbegla situacija koja je dovele do požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast", po nalogu ministra policije Ivice Dačića, danas biti upućena naredba a sutra početi vanredna inspekcijska kontrola svih lokala u Srbiji.

Marić je istakao da će predmet istrage biti i to zbog čega je dojava kasnila, odnosno zašto niko od zaposlenih u lokalu nije odmah sa znacima izbijanja požara pozvao vatrogasce.

- Važno je da se utvrdi odgovornost – istakao je Marić i dodao da se to odnosi i na rad inspekcijskih službi, u slučaju da se utvrdi da je bilo propusta.

Policija je zbog tragedije odredila mere zadržavanja za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca. Vlasnik Alojz Ganić je rekao da je prošle subote nepoznata osoba telefonom javila policiji da je u "Kontrastu" postavljena bomba.

- Svi gosti su odmah evakuisani. Lokal je pregledan i utvrđeno je da je dojava bila lažna. Ovde se često svašta dešavalo. Bacili su bombu na moj restoran, a moja žena je nekoliko dana posle toga umrla zbog svega što nas je snašlo - rekao je on.

U Novom Sadu je zbog tragedije u kojoj je život izgubilo šest osoba proglašena trodnevna žalost.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILJA

    3. april 2012 | 16:18

    mogu sada da pricaju sta hoce, ali tih mladih zivota vise nema.. sada citam za Marinu da je cekala i bebu, ne mogu ni da zamislim kako je njima svima!! Moje iskreno saucesce porodicama nastradalih.. uz vas smo, Republika Srpska!

  • Ivana

    3. april 2012 | 11:19

    Zbog cega se sad toliko pompezno svuda vrti prica o tragediji? Naravno,uvek cekamo prvo da se desi neka nesreca,a tek onda isplivavaju stvari da neko posluje nezakonski?

  • Dejan

    2. april 2012 | 21:00

    Za tragediju u Kontrastu i u svim lokalima gde se dogodi takva tragedija ne treba da odgovaraju vlasnici lokala nego onaj ko im je dao dozvolu za rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA