Ovo su najskuplji automobili u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Uprkos ogromnoj finansijskoj krizi, srpskim drumovima jure reprezentativne limuzine kojih se ne bi postideli ni prebogati šeici iz arapskih zemalja, a čija cena u nekim slučajevima premašuje iznos od milion evra!

  • 8

Iako je kriza u našoj zemlji sve veća, a platežna moć prosečnog građanina sve manja, nekim stanovnicima Srbije očigledno nije problem da "daju sebi oduška" i kupe automobil vredan nekoliko stotina hiljada evra. Tako se redovno na drumovima većine srpskih gradova mogu videti luksuzni "ferari" "bentli" "porše" ili "rols rojs".

Prema statističkim podacima, u Srbiji svaki četvrti građanin ima automobil. Rezultati prodaje za januar, koje je obradilo Udruženje uvoznika automobila, kazuju da je u prvom mesecu ove godine u Srbiji prodato 1.200 putničkih i lakih teretnih vozila, što je za 0,6% lošiji rezultat od januara 2014. kad je kupce pronašlo 1.191 vozilo. Što se prodaje po brendovima tiče, "škoda" je ubedljivo prva sa 242 prodata vozila a prati je "fiat" sa 197 automobila.

U prvom mesecu ove godine najpopularniji model u Srbiji je Škoda Fabia sa 85 i Škoda Octavia sa 61 prodatih komada. Fiat 500L je stigao kod 42 nova vlasnika. Što se komercijalnih vozila tiče, ubedljivo prednjači "fiat doblo cargo" sa 63 prodata primerka u januaru ove godine.

Prema istraživanju koje smo napravili kod domaćih distributera automobila, najskuplji automobil koji se nalazi u ponudi je famozni "porše 918 spajder" koji može da se poruči u kompaniji "Porsche SCG", ovlašćenom uvozniku za Srbiju i Crnu Goru. U zavisnosti od paketa , odnosno prateće opreme cena ovog automobila se kreće od 770.000 do neverovatnih 900.000 evra!

"Spajder 918" s dva sedišta ubrzava na 100 kilometara za 3,2 sekunde i postiže najveću brzinu od 320 kilometra na sat. Vozilo koristi 3,4 litarski motor V8 sa 500 konjskih snaga i električni sistem upravljanja koji omogućava vozilu da pređe više od 25 kilometara na električni pogon.

Foto: porsche.com Foto: porsche.com

Pored ovog lepotana, srpskim ulicama jure i drugi preskupi automobili. Prema rečima prodavaca, neverovatne cene imaju i brojni automobili koji nisu kupljeni u našoj zemlji, već kupci putuju u inostranstvo i tamo pazare limuzine. Jedan od najskupljih primeraka koji se povremeno viđa u Beogradu je u vlasništvu poznatog srpskog biznismena.

On naime vozi "My Coupe " kome je osnova čuveni "Majbah i čija cena dostiže neverovatnih milion evra! Ovo čudo na točkovima ima maksimalnu brzinu je elektronski ograničena na 275 km/h. U enterijeru automobila su korišćeni samo najfiniji materijali i koža. Čak je i moguće ugraditi nivo zaštite B6 / B7 radi potpune sigurnosti. Ovaj automobil se radi isključivo po narudžbini.

Foto: maybach-coupe.net Foto: maybach-coupe.net

U grupu luksuznih lepotana koji će se uskoro naći na srpskim putevima ulazi i prema brojnim  najavama naskuplji automobil predstojećeg Sajma automobila u Beogradu. Radi se o mercedesovoj superluksuznoj limuzini "S" klase "Majbah" koji košta nešto ispod 200.000 evra.

Za pokretanje ove ultraluksuzne lađe na točkovima zadužen je šestolitarski V12 motor koji uz pomoć duplog turba postiže ukupno 390 kW (530 KS) i 830 Nm maksimalnog obrtnog momenta. “Mercedes-majbah S600″ je opremljen “magičnim oslanjanjem”, kompletno osvetljenje je u LED tehnologiji uključujući i glavna svetla a kabina je opremljena 3D ozvučenjem.

Foto: mercedes-benz.de Foto: mercedes-benz.de

Što se polovnih automobila tiče, cene automobila su manje, ali su i dalje misaona imenica za većinu građana naše zemlje.

Prema rečima Petra Stakića sa internet portala "Polovni automobili" , Srbe definitivno najviše zanimaju automobili čija je cena između 2.000 i 3.000 evra. Međutim, i na ovom portalu se mogu naći neki reprezentativni primerci čija je vrednost preko 100.000 evra.

- Najskuplji automobili koji su se našli u ponudi na našem portalu su "ferari 599 gtb" iz 2008. čija je cena 130.000 evra, zatim "bentli kontinental" iz iste godine koji košta 120.000 evra i blindirani "BMW X5" čiji prodavac traži 100.000 evra. U ponudi su i "porše panamera" koji košta 95.000 evra, "mercedes Benz S 350" čija je cena 94.900,00, kao i "BMW M6" od 93.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marica

    11. mart 2015 | 21:20

    Sve pošteno zaradili,svaka čast.

  • Dule

    11. mart 2015 | 22:20

    Hehe a koliko od tih auta su od nasih sto rade po inostranstvo pa ga uzmu na lizing ili jos gore na kiriju da se kod nas malo pokazuju ili bolje receno k..ce.A na zapad gule samo hleb i mleko da bi placali rate autu.E koliko samo takve znam.Sve samo da se malo pokazemo dole da vide ljudi kako se ma zapad zivi.

  • Red or dead

    11. mart 2015 | 21:44

    Ja bi maymach

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA