E NEKA IM SAD NEKO ZAPRETI: Rusija raspoređuje nuklearno oružje na Krim?

- Prirodno, Rusija ima pravo da stavi nuklearno oružje u bilo koju oblast na svojoj teritoriji ukoliko to smatra neophodnim. Mi smatramo da imamo takvo pravo - rekao je šef Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mihail Uljanov

  • 41

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nema nikakvu informaciju o raspoređivanju nuklearnog oružja na Krimu, ali smatra da Rusija ima na to pravo.

RUSKI ARSENAL: Ovo je Satana, najmoćnije oružje u istoriji čovečanstva (VIDEO)

- Ne znam da li ima bilo kakvog nuklearnog oružja tamo u ovom trenutku i nisam upoznat sa takvim planovima, ali u principu Rusija to može da učini - rekao je šef Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mihail Uljanov na konferenciji za novinare u Moskvi.

- Prirodno, Rusija ima pravo da stavi nuklearno oružje u bilo koju oblast na svojoj teritoriji ukoliko to smatra neophodnim. Mi smatramo da imamo takvo pravo, iako Kijev ima drugačije mišljenje po ovom pitanju - kazao je Uljanov, a prenele RIA Novosti.

RUSI UPOZORAVAJU NA PRETNJE OD AMERIKE: Njihovo nuklearno oružje je i dalje u Evropi i OPASNOST JE PO SVE NAS!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov izjavio je sredinom januara da će se 2015. država fokusirati na jačanje svoje vojske na Krimskom poluostrvu.

Početkom meseca, komandant ruske mornarice admiral Viktor Čirkov najavio je planove za veliko naoružavanje ruskih snaga, uključujcuhi Crnomorsku flotu stacioniranu u Sevastopolju na Krimu, podsetila je RT.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRS

    12. mart 2015 | 00:17

    Zivela Rusija Ziveo Putin.

  • imaju pravo

    11. mart 2015 | 23:29

    Koga to Rusija treba da pita dali na svojoj teritoriji sme da postavi nuklearno naoružanje.Pa ti licemeri Ameri su svoje rakete postavili svuda po evropi pa se niko ne buni.Najbolje im je da Rusiju ostave na miru i neće sigurno biti rata,u suprotnom ode ceo svet u mrak.

  • Nikola delije !

    11. mart 2015 | 22:33

    Rusia ima 3 miliona aktivnih vojnika a 3 miliona u rezervi ! Svecka sila !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA