PROGLAŠENA EPIDEMIJA U ŠUMADIJI: Još dve pacijentkinje primljene zbog gripa!

Portaprolka KC Kragujevac Vanja Đorđević kaže da je stanje dve osobe u srednje teškom obliku, dok su tri obolele osobe stabilno, ali da su i pored toga svi pacijenti povezani na respiratorne aparate

  • 2

U Kliničkom centru u Kragujevcu od virusa gripa leči se sedam pacijenata, od kojih su dva primljena tokom protekle noći, izjavila je danas Tanjugu portparol te zdravstvene ustanove Vanja Ðorđević.

GRIP UBICA ODNEO JOŠ JEDNU ŽRTVU U SRBIJI: Preminula žena u Kragujevcu!

- Klinička i radiološka slika dve nove pacijentkinje ukazuje na srednje težak oblik oboljenja tako da njihovo lečenje ne zahteva podršku aparata za disanje - rekla je Ðorđevićeva.

Sve o GRIPU, kako ga lečiti, kako se zaštititi i od čega se plašiti pročitajte OVDE

Ona je naglasila da je zdravstveno stanje tri pacijentkinje, iz Gornjeg Milanovca, Novog Pazara i Kragujevca, stabilno, ali da su i dalje priključene na respiratore.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PRETI NAM EPIDEMIJA VIRUSA-UBICE: Mutirani grip stiže u Srbiju, evo kako da se zaštitite!

- Zdravstveno stanje dva pacijenta, koji su ranije primljeni na lečenje, od virusa gripa je u blagom poboljšanju - navela je Ðorđević.

Institut za javno zdravlje Kragujevac, kako je juče saopšteno, proglasilo je epidemiju gripa u Šumadiji, zbog povećanja broja obolelih od virusa gripa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sans

    12. mart 2015 | 13:45

    U Kraljevu je umro covek 44 godine od gripa,danas mu je sahrana.

  • Ogi

    14. mart 2015 | 00:38

    Ne mogu da vjerujem da je samo jedan komentar na temu virusa koji bilo gdje da se pojavi na svijetu dobija SVU paznju medija, politicara, i obicnog naroda. SAMO KOD NAS izgleda nikog nije briga kao da se desava nekom drugom. Svasta! Ljudi probudite se prije nego bude kasno. Boze probudi Srbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA