PUT MIRA, ISTINE I NENASILJA: Predavanje o Mahatmi Gandiju u Beogradu!

Birad Radžaram Jadžnik, predavač, autor i kustos, nakon Londona, Johanesburga i Njujorka predstavlja svoju jedinstvenu interaktivnu multimedijalnu prezentaciju o Mahatmi Gandiju i u Beogradu

  • 3

Ambasada Indije u Srbiji predstavlja jedinstvenu interaktivnu prezentaciju Birada Jadžnika "Mahatma Gandi u Beogradu" koja će biti održana u velikoj dvorani Sava Centra, 16. marta u 19.00 časova.

Na poziv ambasade Indije u Srbiji, jedan od najeminentnijih svetskih stručnjaka Gandijevog učenja i nasleđa, Birad Radžaram Jadžnik, predavač, autor i kustos, nakon Londona, Johanesburga i Njujorka predstavlja svoju jedinstvenu interaktivnu multimedijalnu prezentaciju o Mahatmi Gandiju i u Beogradu.

- Put mira, istine i nenasilja je integralni deo Gandijevog učenja. Naš cilj je da pronađemo Gandija u sebi i oko sebe, ne da postanemo njegovi sledbenici. Svetu je danas potrebno stotine Gandija da se transformiše u mirno, pravedno i civilno društvo. Pronađite Gandija u sebi, u svojim bližnjima kao i u svojim protivnicima, svi mi imamo taj kvalitet. Sve što je potrebno jeste otvoren um, a priroda uma je takva da se jednom proširen nikada ne može vratiti na staro - kaže Birad Radžaram Jadžnik.

U velikoj dvorani Sava Centra sa početkom u 19.00 časova, svi zainteresovani sugrađani imaće jedinstvenu priliku da se kroz interaktivni medijalni razgovor pridruže globalnoj konverzaciji o nasleđu i vrednostima jednog od najplemenitijih lidera čovečanstva, Mahatme Gandija i dobiju inspiraciju da pronađu Gandija u sebi.

Foto: wikipedia.org/gandhiserve.org Foto: wikipedia.org/gandhiserve.org

Birad Radžaram Jadžnik je predavač, autor, kustos i jedan od najvećih stručnjaka za Gandijevo nasleđe u svetu danas. Imao je privilegiju da održi predavanja u Nehru Centru u Londonu, Tolstojevoj farmi u Johanesburgu, Ujedinjenim nacijama i Metropoliten Muzeju umetnosti u Njujorku.

Njegove interaktivne instalacije sada su prisutne na tri kontinenta - "Zid kralja Gandija" na Univerzitetu Hauard u Vašingtonu, "Mandela‐Gandi Digitalna Izložba" u "Constitution Hill"-u, Mandela‐Gandi zidna postavka u Fondaciji Nelson Mandela u Johanesburgu i najveća zidna postavka na svetu posvećena Mahatmi Gandiju u Muzeju Mir Istina Ahimsa u Hajderabadu - čiji je on kustos.

Redovni je govornik na Harvard Model United Nations i učesnik dva "Ted talks"-a. Specijalna edicija njegove knjige posvećene Gandiju "MKG - Imaging Peace Truth and Ahimsa" predstavljanjem u Ujedinjenim Nacijama obeležila je 2010. međunarodni dan protiv nasilja.

Blog Birada Radžarama Jadžnika o nasleđu Mahatme Gandija i njegovom uticaju na 21 vek ima 50.000 pratilaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    12. mart 2015 | 17:28

    Predavanje o nenasilju trebaju redovno održavati klubovima u Pentagonu, tamo gde je svetsko leglo nasilja, sa druge strane i pripadnicima Islamske države.

  • aleksandra

    22. mart 2015 | 09:20

    Bilo je zanimljivo predavanje, potrudili su se. Drago mi je i da je Gandijeva biografija "Moji eksperimenti sa istinom" konacno prevedena i stampana na srpskom...

  • Vladimir autor

    13. mart 2015 | 17:46

    Veoma je mali broj hrišćana upućen u verske običaje i obrede paganske Indije, pa zato ne znaju da cene silu blagodati kojom nas je Hristos oslobodio tiranije magije. Sada je ta magija i laži učenja ispunilo Srbiju. Dolazi sluga djavolov paganin,kakav je bio i sam Gandi, da drži predavanje u Beogradu o Mahmati Gandiju? Laži mogu biti hiljade, ali hvala Bogu istina je samo jedna. Isus Hristos pobedjuje. AMIN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA