RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Krivična prijava protiv američkog generala zbog pozivanja na ubijanje Rusa!

- Ove izjave krše norme, ne samo ruskog zakonodavstva, nego i odredbe člana 20 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima iz 1966. godine, koji zabranjuje bilo kakvu ratnu propagandu i pozivanje na diskriminaciju, mržnju i nasilje - izjavio je portparol ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin

  • 22

Ruski istražni komitet podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg američkog generala Roberta H. Skeilsa, koji je pozivao na ubijanje Rusa, u svom intervjuu za Foks njuz, saopštio je danas portparol komiteta Vladimir Markin.

ŠOKANTNA IZJAVA AMERIČKOG GENERALA: Pobiti toliko Rusa da ni Putin ne može da prikrije vojnike u mrtvačkim sanducima! (VIDEO)

TV Foks njuz je u utorak emitovala video prilog, u kojem je Skeils rekao da je jedini način, na koji SAD mogu imati bilo kakav uticaj u regionu istočne Ukrajine, kao i da preokrenu tok događaja, da počnu da ubijaju Ruse.

- Ove izjave krše norme, ne samo ruskog zakonodavstva, nego i odredbe člana 20 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima iz 1966. godine, koji zabranjuje bilo kakvu ratnu propagandu i pozivanje na diskriminaciju, mržnju i nasilje - kazao je Markin.

Prema ruskom krivičnom zakonu, javno pozivanje na agresiju i rat, uz upotrebu medija se kažnjavaju novčanom kaznom od oko 8.000 dolara (500.000 rubalja), ili zatvorskom kaznom do pet godina, prenosi agencija Tass.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svet gori ,a ja se ceskam

    12. mart 2015 | 20:25

    A sada da ima neke pravde u Hag sa njim jedno 12 god zbog govora mrznje !

  • ВВП

    12. mart 2015 | 20:23

    Нормално и по закону.... ОВО позива на геноцид...

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    12. mart 2015 | 20:45

    Ovaj general je neki dobri cika on je od dobrote iskrivio usnu vidi se da obozava pravoslavlje. Znam jednog takovog dedu sa malo iskrivljenom usnom i on je zbog svoje dobrote narocito prema pravoslavlju odselio se na poznato izletiste mirogoj. Bog da mu dusu prosti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA