VOZ JE IŠAO 30 NA SAT, MAŠINOVOĐA JE UPALIO SIRENU: Jezivi detalji pogibije Jane (15)

Imala je slušalice u ušima, sve vreme joj je pogled bio oboren i kretala se uz ivicu koloseka. Išla je u susret vozu. Kad joj se približio na dvadeset metara, napravila je iskorak i počela da hoda sredinom pruge u pravcu voza, ali nije podizala pogled

  • 33

Devojčica Jana Đurić (15) slušala je muziku dok je spuštene glave išla po pruzi Beograd-Bar pravo u susret vozu koji ju je pregazio.

- Naša Jana je obožavala muziku, pevala je po ceo dan i nastradala je sa slušalicama u ušima na pruzi. Nije ni primetila da ide voz - ispričali su Janini prijatelji, koja je nastradala na periferiji Valjeva kada je na nju naleteo voz koji je saobraćao iz Beograda za Prijepolje.

OVO JE ANĐEO KOGA JE PREGAZIO VOZ: Evo zašto je prelazila prugu baš na tom mestu

Još uvek nisu u potpunosti jasne okolnosti pod kojima je Jana nastradala.

- Jana se popela na prugu u trenutku kada je voz bio na udaljenosti od nje oko 100 metara. Imala je slušalice u ušima, sve vreme joj je pogled bio oboren i kretala se uz ivicu koloseka. Išla je u susret vozu. Mašinovođa, koji taj posao radi već 30 godina, odmah je pustio sirenu i počeo je da koči. Međutim, devojčica je, kad joj se voz približio na dvadeset metara, napravila iskorak i počela da hoda sredinom pruge u pravcu voza, ali nije podizala pogled. Iako se voz kretao 30 na čas jer je krenuo sa obližnje stanice, udarac je bio silovit jer je reč o lokomotivi teškoj 120 tona. Telo je raskomadano do te mere da nije bilo moguće obaviti obdukciju. Ostaje nejasno kako nije videla voz - kažu izvori iz istrage.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

STRAŠNA NESREĆA: Devojčicu (15) pregazio voz na pruzi Beograd-Bar! (FOTO)

Janini prijatelji navode da je pre škole bila kod momka, koji živi u naselju Gradac.

- Iz kuće je izašla s njegovim bratom, koji je krenuo na posao, ali su se rastali pre mesta nesreće. Jana je krenula u Poljoprivrednu školu, verovatno je nameravala da prepreči put i to ju je koštalo života - navode njeni poznanici.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

TRAGEDIJA: Srpska odbojkašica poginula u saobraćajnoj nesreći!

Oni su dodali da je Jana veoma volela muziku, da je bila odana drugarica, dobar đak i sportistkinja. Predpostavlja se da ona nije znala da je ta deonica kod Valjeva puštena u rad nakon deset meseci koliko je bila zatvorena zbog oštećenja u prošlogodišnjim poplavama.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    13. mart 2015 | 12:57

    Istraga treba da utvrdi sve činjenice i da ne odbaci mogućnost jer ovo može biti i samoubistvo....

  • Ivana

    13. mart 2015 | 11:33

    Bože me oprosti, ali mi nikad nije bilo jasno jako nekog može da zgazi voz.....toliko uocljiv, ogromah.....i glasan....pogotovu ako trubi....pa koliko glasno možeš da slušaš muziku da ne čuješ sirenu voza ispred tebe. ...tuga. ..

  • ...

    13. mart 2015 | 10:57

    Meni nije jasno kako nije cula, jaka je to sirena.. ajde i da nije cula, osetila bi podrhtavanje sina kako voz ide, ipak se to oseti i da ne stojis na sinama :( tuzno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA