UBIJA PO SRBIJI: Od ove bolesti oboli čak 10.000 SRBA NEDELJNO. A bolest se i dalje širi!

U Srbiji od GRIPA oboli 10.000 ljudi nedeljno. Iako gotovo svakodnevno ova bolest odnese nečiji život u Srbiji, nadležni poručuju da razloga za brigu nema. Mi vas ipak upozoravamo, ali i savetujemo kako da se zaštitite

  • 6

- Za sada u Srbiji od  sezonskog gripa A (H1N1) ima 10.000 obolelih nedeljno. Razloga za brigu nema sve dok se taj broj ne duplira, što se ne očekuje - kaže direktor Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Dragan Ilić.

On takođe naglašava da na svake dve tri godine imamo ciklično povećanje broja smrtnih slučajeva od gripa.

- Ova sezona je kobna budući da je do sada umrlo 24 osobe. Prethodnih godina ovaj broj je bio znatno blaži - ističe Ilić i dodaje da je strašno u 21. izgubiti jedan ljudski život zbog gripa.

PROGLAŠENA EPIDEMIJA U ŠUMADIJI: Još dve pacijentkinje primljene zbog gripa!

Epidemija gripa prema nekim procenama će početi da jenjava, a naredne dve nedelje će biti krizne.

- Broj obolelih će imati tendenciju rasta u naredne dve nedelje, nakon čega će početi da se stišava - naglašava epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje, Leposava Garović Ilić.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Umesto pesimističkih prognoza, mi vam ipak nudimo savet kako da (ukoliko niste vakcinisani) probate da se zaštitite, ojačate imunitet i izbegnete visus koji UBIJA PO SRBIJI, koliko god se nadležni trudili da nam to objasne kao "uobičajenu pojavu" u ovo doba godine.

1. Probajte sa ovim receptom, koji možda ne može da zameni vakcinu protiv gripa, ali za koji smo se i lično uverili da je delotvoran:

PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO! (RECEPT)

2. Ovo je HRANA za koju stručnjaci kažu da pomaže u prevenciji gripa

Ovu hranu morate da jedete ako se plašite gripa!

3. I na kraju SAVET MESECA: Probajte haloterapiju u SLANOJ SOBI. Provereno povećava imunitet, sprečava razvijanje bolesti i ubija viruse bolje od svakog leka. Naša preporuka je najbolja i najjeftinija slana soba u Beogradu - Slana soba.net, pored Doma zdravlja u Knez Danilovoj 22 (066/001-005)

Foto:www.slanasoba.net Foto:www.slanasoba.net

 

 

 

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mija

    13. mart 2015 | 13:16

    Uvek kada dodjem u posetu u Beogradu se razbolim, a inace nikada nemam ni kasalj kamoli nesto drugo, a ishrana mi ista. Plus je uvek neko bolestan u okruzenju. To mi sada zaista jasno :P

  • bagzi

    13. mart 2015 | 14:03

    možda ne može da zameni vakcinu protiv gripa ? pa i ne treba da je zameni jer je vakcina otrov a ovo lek! farmakomafija punom parom

  • Vexyprc

    13. mart 2015 | 16:20

    Što je u početku besplatno posle skupo košta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA