Ovaj doktor traži pomoć da izgradi "Dedinje 2"

Bolnica "Dedinje 2" bi trebalo da omogući ljudima koji čekaju intervencije na srcu, kojih trenutno ima oko 3.000, da dođu na red pre novembra 2022. godine, kada će pacijent koji se nalazi poslednji na listi čekanja stići na kateterizaciju srca

  • 5

Direktor instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", koji je ujedno i jedan od najboljih evropskih kardiovaskularnih prof. dr Boško Đukanović, apelovao je na ministra zdravlja Zlatibora Lončara da se započne s izgradnjom nove bolnice.

Projekat o gradnji je urađen prošle godine, a "Dedinje 2" bi trebalo da omogući ljudima koji čekaju intervencije na srcu, kojih trenutno ima oko 3.000, da dođu na red pre novembra 2022. godine, kada će pacijent koji se nalazi poslednji na listi čekanja stići na kateterizaciju srca, piše Blic.

- "Dedinje 2" je zdrav projekat koji bi koštao do 30 miliona evra za kompletnu izgradnju bolnice s najmodernjiom opremom. Ova nova zgrada bi trebalo da se prostire na 11.500 kvadratnih metara i napravljena bi bila po najvišim svetskim standardim - rekao je dr Đukanović.

Prema njegovim rečima, s osam miliona evra sama bolnica može da odradi krucijalni deo, a ostatak koji bi nedostajao za opremu trebalo bi da obezbedi država.

(Telegraf.rs / Izvor. Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Hik

    13. mart 2015 | 11:55

    Podrska.

  • Niko

    13. mart 2015 | 13:12

    Pa zar doktor mora da moli za ovo! Odmah obezbedi te pare, ovo je prioritet!

  • Dag

    14. mart 2015 | 12:47

    Kao jedan od pacijenata ,kome je ,2009.god.,spasen zivot u toj bolnici, pridruzujem se apelu.U to vreme, u sobama su bili muski i zenski pacijenti,zajedno.Jedino je bilo vazno ,spasiti neciji zivot.Ja im dugujem zahvalnost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA