DRAMA U MODRIČI: Kombi pun radioaktivnog materijala se sudario sa automobilom (VIDEO)

Teretno vozilo koje je prevozilo radioaktivni materijal "iridijumj 192" sudarilo se u mestu Botajica s osobnim vozilom, čiji je vozač poginuo. Odmah nakon nesreće policija je blokirala saobraćaj na mestu nesreće

  • 2

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Modriče učestvovalo je vozilo koje je prevozilo radioaktivni materijal, ali nema opasnosti od zračenja, saopštili su nadležni.

Teretno vozilo koje je prevozilo radioaktivni materijal "iridijumj 192" sudarilo se u mestu Botajica s osobnim vozilom, čiji je vozač poginuo. Odmah nakon nesreće policija je blokirala saobraćaj na mestu nesreće.

Stručnjaci iz Agencije za radijaktivnu i nuklearnu bezbednost BiH stigli su na mesto događaja kako bi utvrdili da li ima zračenja radioaktivnog materijala.

Iz Civilne zaštite Modriča su naveli da je radioaktivni materijal u čvrstom stanju i da ne bi trebalo da bude opasnosti od zračenja.

Direktor Državne regulativne agencije za radioaktivnu i nuklearnu bezbednost Emir Dizdarević potvrdio je da su stručnjaci te agencije na terenu. On tvrdi da ne bi trebalo da bude zračenja radioaktivnog materijala jer se nalazi u kontejneru.

On je objasnio da se radi o ostacima radioaktivnog materijala vezanog za industrijsku radiografiju, odnosno ispitivanje varova na cevovodima i kontroli strukture metalnih materijala.

Kompanija koja je prevozila "iridijum 192" imala je potrebno odobrenje agencije, objasnio je Dizdarević.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA