MOSKVA: Rusofobna rezolucija Evropskog parlamenta!

- Samo bolesna mašta u papazjaniji iz Strazbura može da uvidi vezu između događaja koji nemaju nikakve veze - navodi se u komentaru iz Moskve

  • 42

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ocenilo je danas kao rusofobnu rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) u kojoj se ubistvo opozicionara Borisa Njemcova naziva "jednom od sumnjivih smrti u Rusiji", ističući da je EP, usvojivši rezoluciju, devalvirao svoj značaj i da ometa pokušaje da se situacija u Evropi vrati "na normalan kolosek".

"Nije teško dosetiti se ko od toga profitira", rekao je u komentaru predstavnik ruskog MIP-a Aleksandar Lukaševič, a prenose ruske agencije.

Prema njegovim rečima, to što se poslanici EP ne ustručavaju "ni od spekulacija o tragičnoj smrti čoveka iz političkog koristoljublja" predstavlja "vrhunac cinizma".

Za rezoluciju o Rusiji, usvojenu 12. marta, Lukaševič je rekao da ju je pripremila "rusofobska većina evropskih poslanika" i da predstavlja "kompilaciju laži i otvorenih falsifikata".

U rezoluciji se, osim poziva na međunarodnu istragu ubistva Njemcova, izražava zabrinutost zbog "odbijanja ruskih vlasti da sarađuju sa nezavisnim međunarodnim istražiteljima u slučaju" pada malezijskog aviona nad Ukrajinom, podseća RIA Novosti.

- Samo bolesna mašta u papazjaniji iz Strazbura može da uvidi vezu između događaja koji nemaju nikakve veze - navodi se u komentaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koca Popovic

    15. mart 2015 | 09:34

    Vrijeme je da se zemlja kao Rusija i druge koje su postene i koje su antifasistike obrate tom parlamentu kao fasistickoj organizaciji i da ih u svim dokumentima nazivaju FASISTIMA.Dosta je vise slusanja ovih kavzi mirovnjaka koji pod plastom demokratije guraju fasizam na velika vrata.Rusijo , sad ste vi na redu.Recite im ono sto pola covjecanstva antifasistickog vidi i zna...necemo fasizam koji gura amerika , njemacka bpod vodstvom watikana apodruavaju trabant drzave poput hrvatske , federacije bih slovenije i ostala boranija...

  • Косово 1389

    15. mart 2015 | 11:16

    Живјела Русија

  • Dejan B.

    15. mart 2015 | 11:15

    Zivela Rusija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA